Pomurke Radomljankam prizadejale prvi poraz v sezoni

Derbi petega kroga so v Beltincih odigrale igralke ŽNK Teleing GMT Pomurje in ŽNK Moje-lece.si Radomlje. Radomljanke so v derbi vstopile kot vodilna ekipa prvenstva, domače igralke pa so zaostajale za tri točke. Tekmo so dobile igralke Pomurja, ki so v mrežo Radomljank poslale pet žog.

Tekma se je začela živahno, prvi poskus na tekmi pa so sprožile domačinke, v drugi minuti je Sara Makovec streljala v naročje vratarke Radomljank Nike Šapek. V naslednji minuti pa so do odlične priložnosti prišle Radomljanke, potem ko je globinsko žogo po protinapadu v kazenskem prostoru sprejela Ana Milović, žogo pa je po strelu vratarka Zala Meršnik odbila v kot. Pri domačih je nekaj minut za tem strel z glavo sprožila Špela Rozmarič, a je bila nenatančna.

Neodločno posredovanje obrambe Radomljank pa je v osmi minuti kaznovala Tinkara Frangež, ki je po ukradeni žogi in podaji zadela iz bližine. Radomljanke so po uvodnem golu hitro odgovorile in si pripravile dve odlični priložnosti; najprej je Ana Milović po podaji Zale Vindišar nastreljala domačo vratarko, nato pa sta po predložku z desne strani na drugi vratnici Ana Milović in Zala Kuštrin obe krenili na žogo in si bili pri tem v napoto, Zala Kuštrin pa je žogo poslala prek vrat. Domačinke pa so nato v razmaku štirih minut dvakrat zadele. Najprej je po slabem pokrivanju v obrambi vratarka Nika Šapek ubranila prvi poskus Špele Kolbl, odbito žogo pa je nato z glavo v mrežo poslala Neli Hofman. Končni rezultat prvega polčasa pa je v 40. minuti z glavo postavila Špela Rozmarič.

V drugem polčasu so Radomljanke poskusile znižati rezultat, a so jim domače igralke zaprle poti do svojih vrat. So pa uspele še četrtič na tekmi zadeti Pomurke. Po hitrem protinapadu je dolg predložek v kazenski prostor uspela ujeti Neli Hofman in z glavo poslala žogo prek Nike Šapek v gol. Slabe četrt ure pred koncem tekme je s prostega strela zapretila še Špela Kolbl, a je bila Nika Šapek na mestu. Slednja pa je bila brez moči po še enem hitrem protinapadu Pomurk, ko je globinsko žogo sprejela Sara Makovec in postavila končni rezultat 5-0.

Šesti krog Slovenske ženske nogometne lige
Športni park Beltinci

ŽNK Teleing GMT Pomurje – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 5-0 (3-0)

Gledalcev: 250
Strelke: Frangež 8., Hofman 36., 57., Rozmarič 40., Makovec 86.
Opominjane: Krstić, Česnik, Prša; Kumalić Gadnik, Klopčič.

ŽNK Teleing GMT Pomurje: Meršnik, Kolbl, Česnik (Godina 84.), Čuček (Hercigonja Moulton 71.), Rozmarič, Frangež, Prša, Hofman (Nemec 66.), Krstić (Nemec 87.), Šiftar (Sok 76.), Makovec (K). Trenerka: Nuša Ladinek.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Vrhovnik (K), Golob, Križaj, Vindišar (Ulbin 39.), Agrež, Gadnik (Ekić 83.), Kumalić (Klopčič 46.), Milović, Kuštrin (Černelič 63.), Kralj. Na klopi: Božič, Žejen, Jagarinec. Trener. Peter Kristan.

Več fotoutrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore
Komentarji uporabnikov
Tagi