Polovico zmag na državnem prvenstvu Pirueti

V začetku meseca julija je bilo državno prvenstvo 2017 v umetnostnem kotalkanju in sicer v organizaciji kluba Perla iz Solkana. Tudi tega prvenstva se je udeležilo preko 30 umetnostnih kotalkarjev kotalkarskega kluba Pirueta. Tekmovanje je bilo več kot uspešno, saj so osvojili kar polovico zmag od možnih po posameznih kategorijah.

Tako so na prvo zmagovalno stopničko stopile tekmovalke Trojanšek Maja, Breznik Falk Evelin, Trojanšek Sara, Ussai Sara Černe Tanita Kaja in Peterlin Eva. Na drugo so se povzpele Simčič Tina, Brešar Veronika, Blaž Janja in Smrekar Alja. Tretja mesta pa sta zasedli Cerar Taja in Smrekar Tina. Tako uspešnega nastopa že kar nekaj let ni bilo in v klubu so s takim izkupičkom več kot zadovoljni.

S tem so si nekatere tekmovalke tudi priborile mesta v reprezentanci Slovenije, ki vodijo na evropsko in svetovno prvenstvo. Za mlajše kategorije sta predvideni dve evropski tekmovanji in sicer Pokal Evrope in Pokal Interland. Tudi na teh dveh tekmovanjih ne bo manjkalo tekmovalk iz domačega kotalkarskega kluba Pirueta. Za vse ostale so prišle težko pričakovane počitnice, v jeseni pa ponovno s polnim zagonom novim zmagam nasproti.

V delu z navdušenimi tekmovalci se izredno pozna usposobljenost strokovnega kadra, kajti kar šest trenerjev, ki imajo vsi veljavne licence za opravljanje tovrstnega dela se tako ali drugače ukvarja z vsakim tekmovalcem posebej.V jeseni bomo ponovno organizirali tečaje umetnostnega kotalkanja in že sedaj se glede na povpraševanje ni bati za naraščaj, ki bo uspešno nadaljeval svojo tekmovalno pot. 

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta
Tagi