Poljakinje so bile v Lodžu premočne

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj v gosteh izgubile proti ekipi LKS Commercecon Lodž z 0:3 (-18, -11, -17). Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 14. oktobra, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik.

Za obe ekipi je bilo nocojšnja tekma prva v letošnjih kvalifikacijah, saj sta se obe v drugi krog uvrstili brez boja, kajti tako v taboru zagrebške Mladosti, s katero bi morale igrati Kamničanke, kot v taboru izraelske ekipe Hapoel Kfar Saba je bilo nekaj igralk pozitivnih na testu za COVID-19. V vlogi favoritinj so bile Poljakinje, lani tretjeuvrščena ekipa predčasno končanega poljskega državnega prvenstva, ki so na prvi tekmi to vlogo tudi upravičile. Odbojkarice Lodža so bile boljše v vseh elementih igre, dosegle so devet asov (kar šest Katarina Lazović), Kamničanke tri, njihov sprejem je bil 54-odstoten, kamniški 46-odstoten, z blokom so dosegle sedem točk, gostje štiri manj, v napadu pa je bila njihova učinkovitost 46-odstotna, kamniška pa 27-odstotna.

Že v prvem nizu so imele kamniške odbojkarice težave na sprejemu. Po napaki domače ekipe so sicer še vodile s 5:4, na servis Katarzyne Zarolinske-Krol pa so za Poljakinjami že zaostajale za tri točke (5:8). Po uspešnem napadu Katarine Lazović je bilo že 12:7 za domači Lodž. Vendar se Kamničanke še niso predale in po asu Polone Marušič, ki je na mestu sprejemalke zamenjala Evo Zatković, so se domačinkam približale na dve točki zaostanka (11:13). Toda po polminutnem odmoru italijanskega trenerja Giuseppeja Cuccarinija se je razigrala Lazovićeva, po bloku nizozemske organizatorke igre Britt Bongaerts pa je bilo že 20:14 za Lodž.  Niz je bil s tem praktično odločen, končal pa se je z lastno napako gostij.

V še večjih težavah so bile kamniške odbojkarice v drugem nizu, ki so imele ob težavah na sprejemu, še težave v napadu, kjer so jih z blokom zaustavljale domačinke. Z blokom Joanne Pacak je Lodž ob nekdanjem prvem tehničnem odmoru že vodil s petimi točkami prednosti, niz pa je bil odločen na servis Lazovićeve, ki je izvajala sedem zaporednih začetnih udarcev. Ob 10:5 do 17:5, ko je njen niz z uspešnim napadom prekinila Olivera Brulec Kostić. Do konca niza so Kamničanke dosegle še pet točk, spet pa se je končal z lastno napako varovank Aljoše Jemca.

Nekoliko bolj obetavno se je za kamniško ekipo začel tretji niz. Sicer so po lastni napaki hitro zaostajale za štiri točke (3:7), vendar so z asom Ane Marije Vovk izid na deseti točki izenačile. Za svoj drugi polminutni odmor na tekmi se je spet odločil Cuccarini, ki je z njim zaustavil nalet Kamničank, na servis neugodne Lazovićeve pa so domačinke spet pobegnile za štiri točke (14:10). Tokrat jih odbojkarice Calcit Volleyja niso več ulovile, tudi zaradi težav v napadu, saj so le stežka prebijale domači blok. Zadnjič so za štiri točke zaostajale pri izidu 15:19, v končnici so naredile še nekaj lastnih napak, tekmo pa je končala Joanna Pacak.

Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Domače odbojkarice so odigrale zelo dobro tekmo predvsem na servisu, mi pa smo morda v določenih trenutkih malce pregoreli. Je pa res, da je brez dobrega sprejema težko prihajati do točk proti ekipi, ki je na ravni, kakršna je Lodž. Dejstvo je, da ni še nič odločeno, mislim, da smo se danes nekaj naučili, videli smo, kje smo zatajili, hkrati pa je to priložnost, da v svoji dvorani te zadeve, ki smo jih na Poljskem delali slabo, popravimo. Vemo, da doma drugače delujemo in vsekakor bo to za nas nova priložnost, da pokažemo svojo pravo odbojko.«

LKS Commercecon Lodž – Calcit Volley  3:0 (18, 11, 17)
Lodž – Športna arena Lodž, gledalcev 700, sodnika: Bernström (Švedska) in Kovar (Češka).

LKS Commercecon Lodž: Osadchuk, Pacak 7, Wojcik 10, Lazović 15, Pasznik, Ninković 6, Wawrzynczyk, Bongaerts 4, Strasz (L), Alagierska 1, Laszczyk, Zarolinska-Krol 10, Saad (L). Trener: Giuseppe Cuccarini.

Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc, Pogačar 2, P. Marušič 2, Š. Marušič, Vovk 3, Brulec Kostić 13, Boisa, Zatković 2, Janežič (L), Charuk 2, Jerala, Radišković 5, Guiggi 4. Trener: Aljoša Jemec.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

Tagi