Poletje z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale bo aktivno, športno in zabavno

Zavod za šport in rekreacijo Domžale v zadnjih letih, poleg svoje temeljne dejavnosti upravljanja športnih objektov v Občini Domžale, krepi tudi programsko usmeritev in poskuša občanom z izvedbo športnih dogodkov in stalnih športnih in rekreativnih dejavnosti približati šport kot zdrav način življenja in dobro porabo prostega časa. Prav zato Zavod tudi letos pripravlja številne dogodke in animacije za športne navdušence vseh generacij.

Projekt, ki ga je Zavod poimenoval Športni pozdrav poletju in se izvaja tretje leto zapored, letos v petek 7. in soboto 8. junija 2019, bo poln različnih aktivnosti, ki se bodo odvijale na več lokacijah. Najmnožičnejšo udeležbo bo zagotovo dosegla četrta izvedba Pohoda ob reki, ki povezuje kraja Domžale in Kamnik, katerega soorganizator je Zavod. Zavod bo letos prvič poskrbel za aktivnosti na štartno ciljnem prostoru pohoda, ki bo v novo nastajajočem Parku Martina Krpana. Animacijski program bodo še dodatno popestrili taborniki z njihovimi veščinami in kuho golaža, s katerim se bodo lahko okrepčali pohodniki in drugi obiskovalci. O programu na celotni trasi pohoda lahko izveste več v naslednjem članku ali na povezavi www.pohodobreki.si.

V primeru lepega vremena in primerne temperature vode bo istočasno vrata odprlo tudi Kopališče Domžale, kjer bo na ta dan vstop prost.

Športni pozdrav poletju se bo začel že v petek, ko bo Drsališče Domžale v sodelovanju s Kotalkarskim klubom Pirueta odprlo svoja vrata za vse obiskovalce na kotalkah in rolerjih. Poletje na kotalkah se bo začelo v okviru zabavnega petkovega večera Kotalkajmo skupaj in nadaljevalo v obliki brezplačnega druženja na kotalkah vse torke v juliju in avgustu.

Športni pozdrav poletju se bo nadaljeval v soboto, ko se bodo poleg Pohoda v Športnem parku Domžale zvrstile še mnoge druge aktivnosti. Pestro bo na tartanskem košarkarskem igrišču, kjer bo potekal turnir v različici 3×3, prav tako bo potekal turnir v odbojki na mivki, animacija na Kopališču in v Skate parku za njim. Za izvedbo vsega naštetega bo v so organizaciji Zavoda poskrbel Mladinski svet Domžale.

Po vrhu vsega bodo v Domžale prikolesarili še kolesarski navdušenci družinskega kolesarskega Maratona Franje, dan prej, v petek se bo skozi Domžale odvijala vožnja na čas (kronometer) rednega tekmovalnega programa.

Obiskovalci Kopališča bodo tekom poletne sezone, kot v preteklih letih, uživali v dodatnem programu. Dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in četrtkih bo mogoče večerno rekreativno plavanje med 19:30 in 21:00 uro. Na Poletni dan bodo vsi lahko uživali v različnih animacijah domžalskih športnih društev, ponovno nas bo obiskalo Filmsko Kopališče, v letošnji sezoni še večkrat kot lani in zagotovo se bo našla še kakšna zanimivost za obiskovalce.

Kopališki program bodo dopolnile »kopenske« aktivnosti, ki jih je Zavod pripravil v sodelovanju z lokalnimi društvi. Program Aktivni skozi poletje bo navdušil še tako zahtevne športne entuziaste, saj se bodo lahko celo poletje udeleževali brezplačnih vadb, ki so primerne za vse starosti in jih bodo izvajali izkušeni in strokovno podkovani trenerji in vaditelji v kar petih različnih športnih panogah. Ob ponedeljkih se že izvaja Rekreacija za vse in se bo nadaljevala skozi celo poletje do konca septembra. Torki bodo posvečeni Qi gongu v parku, srede bodo rezervirane za golf v idiličnem objemu narave, ob četrtkih se bo vsakdo lahko preizkusil v športnem plezanju na Plezalni steni postavljeni ob garažni hiši v centru Domžal, petek pa bo dan za ples pod romantičnimi lučmi domžalskega drsališča. Vadbe se bodo praviloma začele konec junija. Zato se odločite za en šport na dan, vsak dan. Več informacij lahko najdete na spletni strani Zavoda: www.sport-domzale.si.

V naši občini lahko občani svoj prosti čas preživijo tudi v razigranem bosonogem tekanju po mivki, saj je za odbojko na mivki na voljo skupaj kar sedem igrišč. Ta se nahajajo v Športnih parkih Domžale, Škrjančevo in Ihan. Ob igriščih so reflektorji, ki omogočajo igranje odbojke tudi v večernih urah.

Teniški zanesenjaki lahko v Športnem parku Domžale do konca septembra izboljšujejo svojo teniško tehniko in kondicijo na sedmih peščenih in enem asfaltnem igrišču. Cene uporabe ostajajo nespremenjene, na voljo pa so tudi izjemno ugodne sezonske karte. Zaradi nedavne vzpostavitve recepcije za športni park ostaja letos Teniška dvorana Domžale odprta tudi v poletnih mesecih (z izjemo dveh tednov v avgustu zaradi vzdrževalnih del), zato je igranje tenisa mogoče v vseh vremenskih razmerah.

V športnem parku lahko najdete tudi povsem prosto dostopne športne objekte. Tako se lahko s prijatelji ali pa slučajnimi obiskovalci preizkusite v malem nogometu na ograjenem objektu z umetno travo. Za vnaprej rezervirano igrišče za zaključene družbe je objekt le simbolično plačljiv. Poleg njega pa še povsem odprt in ne ograjen manjši prostor z umetno travo in goloma. Prav tako je mogoča brezplačna uporaba dveh s tartansko podlago prekritih košarkarskih igrišč.

Vse več zanimanja predstavlja tudi s streho pokrita Večnamenska ploščad, ki se v poletnem času uporablja za kotalkanje, rolanje, in-line hokej, ter celo praznovanje rojstnih dni. V zimskem obdobju pa seveda za brezplačno drsanje za vse obiskovalce in igranje hokeja na ledu v večernih urah ter izvedbo različnih drugih dejavnosti na drsalkah.

Nenazadnje ne smemo pozabiti, da je naša občina bogata tudi z zelenimi javnimi površinami, ki so opremljene z igrali za najmlajše ter rekreativnimi napravami za vse generacije, kot so zunanje fitnes naprave in gimnastika na prostem. Za bolj avanturistične je na voljo Skate park v Športnem parku Domžale, KoloVoz’u na Viru, pa se je pridružil nov kolesarski poligon v Športnem parku Hrastje v Depali vasi. Te površine predstavljajo prostor za sprostitev za vse uporabnike rolk, rolerjev, koles vseh velikosti in skirojev. Odličen prostor za rekreacijo predstavlja tudi Zelena os ob reki Kamniški Bistrici, kjer najdejo svoje poti sprehajalci, pohodniki, tekači in kolesarji. Že obstoječim zelenim javnim površinam se vsako leto pridružujejo nove naprave, igrala, igrišča in športni parki, saj gre za pomemben del urbanega okolja.

Preživite svoje poletje aktivno.

 

 

Komentarji uporabnikov
Tagi