Poker golov v mreži Šenčurja

19. krog II. SNL je prinesel že drugi obračun med ekipama Radomelj in Šenčurjem v tednu dni. Rumeni so goste iz Gorenjske premagali tudi tokrat, le da še z višjim rezultatom, kot pa v Šenčurju. Za zmago s 4-1 so zadeli Stoiljković, Barukčič in Osmanaj, enkrat pa gostje zatresli lastno mrežo.

Tekma se je začela silovito, saj so Radomljani zatresli prečko že po dobre pol minute igre. Po predložku z desne strani je do strela z glavo s šestih metrov prišel Osmanaj, žogo pa je gostujoči vratar Pečnik s konicami prstov preusmeril v prečnik. Deset minut kasneje pa je domačim le uspelo povesti. Po nizki podaji po tleh z desne strani se je ob prvi vratnici najbolje znašel Stoiljković, ki je žogo preusmeril v gol gostov. Po vodilnem zadetku gledalci niso videli prav veliko zrelih priložnosti. Za domače sta s streloma poskusila Lidjan in Jakovljević, a sta zgrešila cilj. Pri gostih sta vrata Ivačiča poskusila ogroziti Burkeljca in Rujović, a je bil prvi ob poskusu strela z glavo malce prekratek, slednji pa je žogo poslal mimo vrat.

Drugi zadetek so rumeni dosegli v 54. minuti, potem ko je na sredini igrišča žogo ukradel Primc in podal kratko podajo do Stoiljkovića, ki je s podajo v prostor takoj zaposlil Jakovljevića. Ta je prodrl v kazenski prostor, kjer pa ga je nepravilno zaustavil eden od gostujočih branilcev, sodnik Bukovec pa je takoj pokazal na belo točko. Še enkrat več je najstrožjo kazen uspešno izvedel kapetan Barukčič, ki je vratarja poslal v eno, žogo pa v drugo stran.

Le nekaj minut po golu Barukčiča pa so zadeli tudi gostje. Zukić je poslal preslabotno podajo svojemu vratarju, žogo pa je prestregel Beganović, ki je krenil proti domačemu golu in s strelom po tleh znižal rezultat. Radomljani so bili še naprej bolj konkreten tekmec in poskusili povišati svoje vodstvo. V 68. minuti je s strelom poskusil Stoiljković, a je malce zgrešil cilj. Dve minuti kasneje pa je semafor kazal že 3-1. Lidjanovo podajo z leve strani proti bližnji vratnici je v lastno mrežo preusmeril Schwarzmann in premagal svojega vratarja. Imenitno priložnost za svoj prvi gol letos je imel tudi Cerar, a je po podaji Jakovljevića s petnajstih metrov žogo poslal za kakega pol metra mimo desne vratnice.

Pri gostih je bil še najbolj aktiven kapetan Rujović, a njegova poskusa v zaključku tekme nista kaj prida vznemirila vratarja Ivačiča. Končni izid srečanja je z evrogolom v 84. minuti postavil Osmanaj, potem ko je z leve strani s kakih tridesetih metrov neubranljivo zadel v daljši zgornji kot gola Šenčurja. Radomeljski napadalec je imel dve minuti kasneje še eno lepo priložnost po protinapadu, a sta ga ob strelu ovirala dva gostujoča branilca, žogo pa je nato vratar Pečnik le ujel.

19. krog II. SNL
Kalcer Radomlje – Šenčur 4-1 (1-0)
Gledalcev: 200
Strelci: Stoiljković 10., Barukčič 54. (11-m), Schwarzmann 70. (ag), Osmanaj 84.; Beganović 59.
Opominjani: Zukić; Božič, Bašić, Rujović.
Sodniki: Miran Bukovec (glavni sodnik), Eric Herženjak, Gorazd Topolnik (pomočnika).
Delegat: Bogomil Klopčič.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Jazbec, Zukić, Lidjan, Barukčič (K), Primc (Šipek 67.), Cerar (Zorc 83.), Jakovljević, Osmanaj, Stoiljković (Marinšek 80.). Na klopi: Andrić, Kosec, Zupanc, Ajdinović. Trener: Dejan Djuranović.
Šenčur: Pečnik, Diallo, Teinović (Cesar 49.), Schwarzmann, Bašić, Beganović (Jurišić 78.), Markič (Vidović 84.), Kokalj, Burkeljca, Božič, Rujović (K). Na klopi: Vrtač, Zukanović, Mlakar, Draksler. Trener: Goran Stanković.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore (NK Kalcer Radomlje)
Tagi