Pokal MNZ Ljubljana v »Modrih rokah« NK Roltek Dob pokalni prvak!

Člani A ekipe "Modrih" iz Doba so v FINALU POKALA Medobčinske nogometne zveze Ljubljana( MNZ Ljubljana) 1 : 3 ugnali Radomljane in postali POKALNI PRVAKI LIGE MNZ LJUBLJANA 2015/2016.

"VasClassico", derbi vseh derbijev, je bil tokrat (ponovno) obarvan "Modro". Spektak'L, ki mu ni para, je zopet postregel z vedno zanimivim in napetim dvobojem med večnimi rivali, Radomljani in Dobljani, v katerem so nogometaši NK Roltek Dob zopet prikazali in dokazali svoj šampionski obraz.

Radomljani so sicer že v 2. minuti prek Stojilkoviča povedli, vendar je bilo to praktično vse, kar so uspeli prikazati na igrišču. Dobljani so namreč rezultatsko prednost zelo hitro izničili z super zadetkom Uroša Klopčiča v 24. minuti , ter do konca 1. polčasa preko Jerneja Leskovarja v 36. minuti obrnili rezultat v svoj prid še z enim lepim zadetkom. Piko na i je za končno zmago in NASLOV POKALNIH PRVAKOV MNZ LJUBLJANA 2015/2016 v izdihljajih tekme postavil za 1:3 Gregor Čretnik.

Sodniška trojka, na čelu z glavnim sodnikom Radom Obrenovičem je bila pri kaznovanju kar precej odločna, nogometaši obeh ekip so prejeli kar 7 rumenih kartonov, ni manjkala niti (malce sporna) izključitev, zaradi drugega rumenega in posledično rdečega kartona je bil v 57. minuti izključen nogometaš Dobljanov MarkoLunder.

Dobljani so s to zmago v medsebojnih dvobojih še dodatno izboljšali statistiko v medsebojnih dvobojih z Radomljani, na »računu« imajo tako 9 zmag, 2 remija in le 2 poraza.

Na poti do POKALA MNZ Ljubljana je ekipa NK Roltek Dob v 1. krogu na gostovanju v Ljubljani z 2:3 ugnala ekipo Svobode. V 2. krogu so bili Dobljani boljši od Kočevja z 4 : 1.  Sledila je tekma 3. kroga proti ekipi ljubljanske Ilirije, le-to so z 4:3 dobili Dobljani na igrišču z umetno travo v Domžalah.

Zmaga sicer prinaša še eno prestižno "nagrado". V prihodnji sezoni sledi za "Modre" iz Doba nastopanje v najvišjem rangu pokalnega tekmovanja v državi", to pa je nastop v POKALU SLOVENIJE!

NK Radomlje: NK Roltek Dob 1:3 (1:2)FT
Stoiljković Dušan (2'); Klopčič Uroš (24'),Leskovar Jernej (36') ,Čretnik Gregor (92')

Čestitke »Modrim« iz Doba ter njihovem strokovnem štabu za osvojeni pokalni naslov in novo lovoriko v vitrini ter uvrstitev v POKAL SLOVENIJE.

Avtor: Gregor Horvatič; Foto: NK Roltek Dob
Tagi