Pohod po Menini planini do Vivodnika

Vodniški odsek Planinskega društva Domžale vabi na pohod po Menini planini do Vivodnika, 1.508 m, ki bo potekal v nedeljo, 14. julija 2019, z organiziranim prevozom iz Domžal.

Pohod po Menini planini do Vivodnika je organiziran v okviru projekta Slovenija planinari, ki združuje kopico planinskih pohodov, turnokolesarskih izletov, športnoplezalnih dogodkov in tekmovanj v planinski orientaciji po vsej državi, saj želijo ljubiteljem narave in gibanja vseh generacij ponuditi raznolik nabor aktivnosti pod vodstvom strokovno usposobljenega kadra Planinske zveze Slovenije, hkrati pa jih spodbuditi k preizkušanju novih dejavnosti in prehajanju med različnimi izzivi.

Pohod po Menini planini do Vivodnika (14. 7. 2019)

Dolžina poti: cca. 14 km
Čas vzpona: cca. 5 ur zmerne hoje
Čas spusta: cca. 2,45 ure
Skupaj: cca. 10 ur (s postanki in malico)
Višinska razlika: 820 m
Skupaj komplet pridobljena višina: cca. 989 m

(Foto: Hribi.net)

Planinska oprema: uhojeni planinski čevlji, nahrbtnik, pohodne palice kdor jih uporablja, rezervna in topla oblačila, rokavice in anorak za slučaj dežja, vreča za umazana oblačila in vreča za smeti, katere odnesemo s seboj v dolino, telefon z napolnjeno baterijo, sončna krema in očala.

Dodatni izziv: Na pohodu bomo imeli tudi jamarja in voden obisk nekaterih podzemnih jam na Menini. Obvezna dodatna oprema: čelade, lučke, topla oblačila.

Hrana in pijača: iz nahrbtnika, visoko kalorične tablice ali čokolada ali sadje, tekočine 2 l, topel obrok v domu na Menini.

Neobvezna oprema: fotoaparat, dnevniki in knjižice za zbiranje žigov, zemljevid, kompas

Kategorija poti: nezahtevna označena pot

Kondicijska zahtevnost: kondicijsko delno zahtevna zaradi dolžine.

Zahtevnost po dolžini poti: tehnično nezahtevna

Potrebni in priporočeni dokumenti: osebni dokumenti, ostalo ni potrebno.

Način prevoza: avtobus

(Foto: Hribi.net)

Opozorilo: z udeležbo na turi vsak udeleženec na podlagi podatkov razpisa potrjuje, da fizično, zdravstveno in tehnično izpolnjuje pogoje za uspešen potek in zaključek ture, da bo upošteval plan ture, častni planinski kodeks PZS, da s svojim ravnanjem ne bo povzročal nevarnosti sebi, udeležencem ture in da bo uporabljal varovalno opremo na mestih, kjer obstaja nevarnost padca, padajočega kamenja, zdrsa in ostalih nevarnosti v planinah, ter kjer je zato predvidena in priporočena ali jo zahteva vodnik! Prav tako ni zaželeno oddaljevanje od skupine brez vednosti vodnika ali ostalih udeležencev ture in dogovora. Glede situacije na terenu ali vremenskih sprememb se lahko spremeni tudi potek ture.

Cena prevoza: člani s plačano članarino za leto 2019 10 €, nečlani 15 €, otroci do 15 leta v spremstvu staršev, brezplačno.

Rok za prijave: 9. 7. 2019 zaradi rezervacije avtobusa.

Zbirno mesto: 5:45 veliko parkirišče pri veleblagovnici Tuš (bivši Vele)

V primeru izredno slabe vremenske napovedi bo tura odpovedana.

Prijava udeležbe zaradi logistike na 041/816 504 ali m.skulj@gmail.com (Matjaž Škulj, vodnik PZS).

Planinsko društvo Domžale; Foto: Hribi.net

 

 

Komentarji uporabnikov
Tagi