Pohod na Konjski špik – Karnijske Alpe

Pohod je zaradi napovedanega dežja prestavljen. Dobimo se naslednjo nedeljo, 15. septembra 2019.

Vodniški odsek Planinskega društva Domžale v nedeljo, 15. septembra 2019, organizira pohod na Konjski špik, 2240 m visok razgleden vrh v Karnijskih Alpah, zahodno od znanega smučišča Mokrine. Poleg članov društva so na pohod vabljeni tudi drugi ljubitelji pohodništva.

Zbirno mesto: Domžale, veliko parkirišče pri Tušu (bivši Vele), ob 5.30.

Vožnja z avtobusom (20 sedežev).

Opis: Konjski špik (Monte Cavallo / Rosskofel) je 2240 m visok razgleden vrh v Karnijskih Alpah, zahodno od znanega smučišča Mokrine / Nassfeld. Izhodišče za hojo in povratek do avtobusa bo sedlo Passo del Cason di Lanza (1552 m), kjer leži tudi planinska koča. Do sedla se bomo pripeljali po gorski cesti iz Tablje (Pontebba), sedlo pa je sicer dostopno tudi iz Paulara.

Pot proti vrhu nas bo vodila večinoma po odprtem svetu nad gozdno mejo. Del poti vodi pod pobočji Velikega Koritnika. Po dogovoru bo možnost vzpona tudi na ta vrh, a zavarovana pot je tehnično zelo zahtevna in uporaba čelade je obvezna. Pri bivaku Lomasti (na sedlu med Koritnikom in Konjskim špikom) bomo ob povratku hodili po dolinski poti in tako naredili delno krožno pot.

Pogled proti Konjskemu špiku.

Povratek: v poznih popoldanskih urah

Težavnost: Pot je lahka, hoje za vzpon bo cca 3,5 ure, za sestop cca 2,5 uri.

Opcijski vzpon na Veliki Koritnik je tehnično zahteven in je primeren le za izkušene gornike.

Oprema: osebni dokument, udobni pohodni čevlji, primerno velik nahrbtnik, udobna pohodna oblačila, zaščitna oprema proti morebitnemu mrazu ali soncu, (obvezna čelada v primeru vzpona na Koritnik).

Prehrana: Pijača in hrana iz nahrbtnika (planinska koča je na izhodišču/povratku).

Cena: Strošek izleta je 15 € za člane PZS in 20 € za nečlane, plača se na izletu.

Konjski špik – na vrhu.

Prijave: na e-naslov dusan.prasnikar@gmail.com ali na mobilni telefon 031 694 134 do četrtka, 12. 9. 2019 ali do zasedbe mest na avtobusu. Na ta kontakta dobite tudi vsa dodatna pojasnila.

Vodja: Dušan Prašnikar, vodnik Planinske zveze Slovenije.

Vabljeni!

Planinsko društvo Domžale

 

Tagi