Podmladek Heliosa do 5. mesta na močnem turnirju v Moskvi

Starejši pionirji domžalskega Heliosa so se od 2. do 9. decembra mudili na izredno močnem mednarodnem košarkarskem turnirju »Pokal prvakov« v Moskvi v Rusiji, s katerega so se vrnili z odličnim 5. mestom.

V predtekmovanju, so bili Domžalčani v prvi tekmi turnirja še malo utrujeni od poleta, zato poraz proti prvakom Latvije (DSN Riga) ni bil pretresljiv (71:93). V drugi tekmi je na vrsto prišla tudi prva zmaga, saj so prepričljivo padli prvaki Poljske (WKK Wroclaw) s 74:54. Tretji dan turnirja pa je sledila še prava poslastica proti kasnejšim zmagovalcem turnirja, najboljši ekipi Litve (BA S. Marciulionis Vilnius), ki je v končnici tesno slavila z 69:72. Izkupiček dveh porazov in ene zmage v predtekmovanju je za barvarje pomenil, da jih v nadaljevanju čaka borba za mesta od 5.-8.

Mladi košarkaši so se domov vrnili z odličnim 5. mestom.

V drugem delu turnirja je Helios najprej premagal najboljšo ekipo Estonije (BS Erkmaa) z 91:81, v zadnji tekmi, ki je Domžalčanom tudi prinesla končno 5. mesto, pa je padel še sloviti francoski Asvel (85:67). Dodajmo, da sta v finalu zaigrali obe ekipi, ki sta v predtekmovanju premagali Domžalčane, saj sta bili v polfinalu boljši od slovitih CSKAja in Crvene Zvezde.

Pri Domžalčanih gre izpostaviti predvsem Elvisa Kerića, Gabra Ožegoviča in Aljaža Bratca, ki so bili tekom turnirja najbolj konstantni, si pa prav vsi košarkarji zaslužijo pohvale za odlične igre. Na tem mestu bi se radi zahvalili staršem, ki so svojim fantom omogočili nepozabno izkušnjo ter seveda tudi vsem podjetjem, ki so nam olajšali pot v Rusijo oz. Moskvo, ki smo si jo na prost dan tudi malce pobližje ogledali.

Gašper Papež, trener Heliosa: "Glede na to, da gre verjetno za najmočnejši turnir te generacije v Evropi, smo lahko z rezultatom več kot zadovoljni. Škoda je prve tekme z Latvijci, ko fantje še niso bili tisti pravi, saj je zdaj, ko smo videli, do kam je prišla Riga, ostalo kar malo grenkega priokusa. Kljub vsemu je za nami izjemna izkušnja, podkrepljena s petimi resnično močnimi tekmami, ki so fantom za nadaljnjo košarkarsko pot lahko le koristile. Še enkrat čestitke fantom za odlične predstave in upam, da se bomo imeli v prihodnosti še kdaj priložnost udeležiti tega turnirja."

 

        Kapetan ekipe Heliosa Aljaž Bratec.

Avtor: KK Helios Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi