Pod streho uspešno izvedeno tekmovanje Pirueta 2019

Tradicionalno mednarodno tekmovanje v umetnostnem kotalkanju je že 27. potekalo v organizaciji Kotalkarskega kluba Pirueta. Tudi tokrat je bila zasedba pričakovana in sicer so na tekmovanju nastopili tekmovalci iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Število tekmovalcev smo morali omejiti saj v nasprotnem primeru ne bi končali tekmovanja v enem dnevu. Organizacija je bila brezhibna, čeprav se je odvijalo tekmovanje po novem sodniškem ocenjevanju, ki je sicer nekoliko podaljšalo trajanje prireditve.

Domači tekmovalci so se ponovno odlično odrezali, kot po navadi in zasedli sama dobra mesta. Na zmagovalne stopničke so se povzpele tekmovalke Strohmaier Tavčar Ela, Peterlin Eva, Divovič Ana Marija, Hribar Katarina, Vutkovič Aliana in Cerar Taja. Vse naštete tekmovalke so si zaslužile svoja mesta na zmagovalnem odru.

Na domačem tekmovanju so nastopile tudi tekmovalke, ki so nedavno pričele trenirati umetnostno kotalkanje, pokazale pa so, da bo potrebno v prihodnje na naslednjih tekmovanjih na njih še kako računati. Vse so brezhibno izpeljale svoje programe in tako dokazale, da so svoje delo na treningih več kot uspešno uresničile.

Kotalkarski klub Pirueta je v nadaljevanju sodeloval na mednarodnem tekmovanju v Ljubljani, kjer prav tako ni manjkalo dobrih rezultatov. Sedaj se v klubu pripravljajo na pomembno tekmovanje to je državno prvenstvo, ki bo od potekalo med 21. in 23. junijem v Renčah. Na tekmovanje bo odšlo okoli 20 tekmovalcev, ki se bodo pomerili v disciplini obveznih likov in prostega programa. O rezultatih bomo poročali naslednjič.

Tekst in fotografija: KK Pirueta

 

Tagi