Po zmagi v uvodnem nizu poraz za Kamničane tudi v Pliberku

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi šestnajstega kroga srednjeevropske lige v Pliberku izgubili proti domači ekipi SK Zadruga Aich/Dob z 1:3 (23, 15, -19, -31). Svojo naslednjo tekmo v tem tekmovanju bodo Kamničani igrali v sredo, 22. januarja, ko bodo gostili Mladost Kaštelo, v soboto, 18. januarja, pa jih pred svojimi navijači čaka zaključni turnir pokala Slovenije. V polfinalu bo njihov nasprotnik Merkur Maribor. Tekma se bo začela ob 20.30.

Po porazu v zadnji lanskoletni tekmi v Mariboru je kamniško klop zapustil Marko Brumen, namesto njega pa je ekipo prevzel Gašper Ribič. Pod njegovim vodstvom so Kamničani, ki so igrali brez Milosza Hebde, dobili uvodni niz, v nadaljevanju pa so ob slabšem sprejemu in posledično tudi v napadu domačinom dovolili, da so se razigrali. V četrtem nizu so sicer imeli tri zaključne žoge, da bi si priborili tie-break, vendar so Dobljani s peto zaključno žogo prišli do treh točk.

Nekoliko bolj odločno so v prvi niz vstopili kamniški odbojkarji, ki so bili ves čas v prednosti, vendar večinoma za točko ali dve. Dober sprejem jim je onemogočal raznovrstno igro v napadu, po zaslugi Maria Koncilje pa so bili boljši tudi v bloku. Po uspešnem napadu Andreja Štembergar Zupana so domačinom prvič na tekmi pobegnili za tri točke (15:12), še večja je bila po bloku istega igralca za vodstvo z 19:15. Pred vstopom v končnico niza so se jim avstrijski državni prvaki po zaslugi Maximiliana Landfahrerja približali na točko zaostanka (20:21), z asom Ivana Koleva pa je Zadruga izid na 22. točki izid izenačila. Toda Štembergar Zupan in Koncilja z blokom sta poskrbela, da je bil uvodni niz kamniški.

Popolnoma drugačna slika je bila v drugem nizu, v katerem so bili Kamničani sicer boljši v bloku, zato pa so popolnoma popustili na sprejemu, ki je bil le 29-odstoten. Še slabše jim je šlo v napadu, kjer je bili le 19-odstotni, zato pa se je, na drugi strani Landfahrerju v napadu pridružil še Peter Mlynarčik. Drugi niz je bil za Kamničane dokončno izgubljen po dveh zaporednih asih Landfahrerja, saj so jim domačini pobegnili na 20:10. Razlika desetih točk je bila tudi ob koncu niza.

Tudi v tretjem nizu so bili boljši odbojkarji, ki jih vodi Matjaž Hafner, ki so z asom Mlynarička povedli s 15:11. Kamničani so sicer nekoliko popravili svoj sprejem, v napadu pa se je razigral Domen Kotnik, ki pa je imel premalo pomoči s strani svojih soigralcev. Čeprav je ob 86-odstotni uspešnosti v napadu dosegel kar osem točk, to ni bilo dovolj, da bi do konca niza Kamničani poskrbeli za preobrat. Po njegovi zaslugi so se domačinom resda približali na dve točki zaostanka (18:20), bilo je tudi 19:21, vendar so nato Dobljani dosegli štiri zaporedne točkein povedli z 2:1 v nizih.

Začetek četrtega niza je pripadel kamniški ekipi, ki je po napaki domačinov prišla do treh točk prednosti (5:2). Vodili so tudi še s 7:4, s štirimi zaporednimi točkami, od tega je tri bloke zaporedoma dosegel Filip Palgut, pa so v vodstvo spet prišli Dobljani. Ob izenačenju na deseti točki je prvič v letošnji sezoni za Calcit Volley zaigral Bojan Jordanov, ki je z blokom poskrbel za kamniško vodstvo z 12:10, po asu Tineta Kvasa pa je bilo 13:10. Pred vstopom v končnico so Kamničani vodili tudi že 22:18, toda prvi so do zaključne žoge za zmago prišli domači odbojkarji. Nato so imeli še tri, vse tri so Kamničani, ki so bili tudi sami trikrat v položaju, da bi izsilili tie-break, ubranili. V dramatični končnici je nato peto z asom izkoristil Kolev.

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Dobljani so po uvodnem nizu pritisnili s servisom, mi pa nanj nismo imeli odgovora. Ob slabem sprejemu je bilo podajalcu težko razigrati ekipo, mi pa smo bili na servisu premalo odločni. Potek tekme sem skušal spremeniti z nekaterimi menjavami, morda sem se za nekatere odločil prepozno. Kljub vsemu smo bili v četrtem nizu blizu izenačenja, a kaj smo v končnici zapravili prednost štirih točk. Poznalo se nam je, da ni bilo Milosza Hebde, ki ima težave z mišico, zato nismo želeli ničesar tvegati, saj ga bomo bolj potrebovali na zaključnem turnirju pokala Slovenije. Ne preostane nam drugega, kot da pozabimo na tekmo v Pliberku in vse svoje misli usmerimo na prihodnji konec tedna.«

SK Zadruga Aich/Dob – Calcit Volley  3:1 (-23, 15, 19, 31)

Pliberk – Športna dvorana Jufa, gledalcev 250, sodnika: Jurković, Kramar Šandl (obe Hrvaška).

SK Zadruga Aich/Dob: Stelcmach, Landfahrer 19, Hruška 8, Steiner (L), Palgut 5, Miranda de Alcantara 10, Kolev 14, Mlynarčik 18, Pušnik, Tröthann 3, Grabmüller 1, Kasnik. Trener: Matjaž Hafner.

Calcit Volley: Pereira 8, Hribar (L), Bregar 3, Koncilja, Mihalj, Jordanov 5, Planinc, Brulec 2, Kvas 1, Lakner, Kotnik 19, Štembergar Zupan 12, Rotar. Trener: Gašper Ribič.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi