Po zmagi proti Maribor Messerju do 1. mesta Lige Telemach

V soboto, 23.02.2013, je v 16. krogu Lige Telemach domžalski Helios gostoval pri odlični ekipi Maribor Messerja, ki je pred tem krogom zasedala odlično 2. mesto na razpredelnici, mesto pred Heliosom. Domžalčani so s še eno odlično "šutersko" predstavo prišli do pomembne zmage v boju za uvrstitev v Ligo za prvaka, saj so po slavju s 73:82 prevzeli tudi prvo mesto v Ligi Telemach.

Tekmo so bolje začeli domači, ki so sredi prve četrtine po trojki Bojana Jovanoviča povedli s 14:8. Domžalčani so do konca četrtine, predvsem po zaslugi končno prebujenega Damirja Rančića, ujeli priključek (19:18). V drugem delu igre se je nadaljevala izenačena predstava obeh ekip, Helios pa se je v igri držal z dobrim metom izza črte 6,75m, saj so prej omenjeni Rančić ter Blaž Mahkovic in Jure Močnik lepo zadevali z vseh položajev. Ob polčasu je bilo 42:39 za Messer.

Do 32. minute si nobena od ekip ni priigrala višje prednosti, dokler ni Maribor pobegnil za 7 (65:58). Potem pa so se ponovno prebudili Močnik, Mahkovic in Rančić, ujeli priključek ter še s pomočjo Nikole Gaćeše napravili delni rezultat 8:24 do konca tekme in tako slavili s 73:82.

Pri domačih je Igor Marič dosegel 18 točk, Igor Josipovič pa 16. Najučinkovitejši pri Heliosu je bil Damir Rančić s 26 točkami, Blaž Mahkovic jih je dodal 17, Jure Močnik (trojke 5/4) pa 13.

Helios, ki je s to zmago, zaradi poraza Zlatoroga v Šentjurju, prevzel tudi prvo mesto v Ligi Telemach, naslednjo soboto doma čaka obračun s Hopsi iz Polzele. Tekma bo ob 19. uri. Vabljeni!

Igor Kuzma, trener Maribora Messerja: "Tri četrtine tekme smo bili v rahli prednosti, a ko bi morali prednost povišati, smo bili neučakani pri zaključkih napadov. Helios nam je vztrajno sledil. Poleg Damirja Rančića je imel izjemen strelski večer tudi Jure Močnik in zmaga Domžalčanov je povsem zaslužena."

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal: "Mislim, da je bila to res lepa tekma. Oboji smo dobro igrali. Meribor Messer je pokazal, zakaj je v vrhu Lige Telemach. Večji del tekme je bil boljši nasprotnik in imel iniciativo. V končnici smo mi izkoristili sproščenost, saj nismo imeli kaj izgubiti. Z nekaj preciznimi meti in trojkami smo prevesili tehtnico na našo stran. Čestitke Mariborčanom za prikazano na tej tekmi in tisto, kar so prikazali v tej sezoni. A tokrat smo bili mi za odtenek boljši."

Liga Telemach, 16. krog

Maribor Messer : Helios Domžale

                         73 : 82 (19:18, 23:21, 18:19, 13:24)

Maribor: Marič 18 (5 skokov), Gavrič 1, Pelko 5 (4 skoki), Cej 6, Tratnik, Jovanovič 8 (6 skokov), Jereb 1, Ruphin 4, Kalezič, Josipovič 16, Šarkinović 6, Rizvić 8 (4 skoki)

Helios: Besedič, Ponjavić, Morina, Mahkovic 17 (7 skokov), Fon 6, Rebec, Majstorović 4, Močnik 13 (4 skoki), Gaćeša 10, Hrovat 4 (7 skokov), Rančić 26 (5 podaj, 4 skoki), Radulović 2

Avtor: KK Helios Domžale

Tagi