Po svetovnem prvenstvu zavzele še evropski prestol

Ne dolgo nazaj je po Domžalah in okolici odmeval izjemen useh članske jazz male skupine iz Plesnega kluba Miki, ko so domov prinesle naslov svetovnih prvakinj. Tudi mesec kasneje nas niso pustile razočarane, saj so tudi na evropskem prvenstvu zasedle 1. mesto.

Eva Gorjup, Sara Pelko, Klara Senica, Lana Smolnikar, Laura Potočnik, Lea Razpotnik in Neja Horvat so minuli teden obiskale Mikolajki na Poljskem, kjer je potekalo Evropsko prvenstvo v jazz baletu. Pričakovanja so bil tudi tokrat visoka, saj so plesalke že dokazale, da spadajo v sam svetovni vrh. V kategoriji članskih malih skupin v jazz baletu je bila tudi tokrat konkurenca velika, vendar pa so dekleta odplesala tako kot znajo in dosegla še naslov Evropskih prvakinj. Za koreografijo je tudi tokrat poskrbel Jan Ravnik, ki pa se te dni že mudi v ZDA, kjer bo nadaljeval svojo uspešno plesno kariero.

V letošnjem letu so se zgodovinski uspehi za Plesni klub Miki iz Zgornjih Jarš pri Domžalah kar vrstili, za kar smo lahko zelo hvaležni plesalkam, trenerjem in staršem, ki jih podpirajo in se vsakodnevno odrekajo drugim stvarem zato, da lahko njihovi otroci dosegajo takšne rezultate. Zahvaljujemo se jim za zaupanje in iskreno čestitamo staršem, plesalkam in trenerjema Janu Ravniku in Maji Sonc!

Avtor: Tjaša Derstvenšek
Tagi