Po prepričljivem vodstvu Sunsov sledila dramatična končnica

Domžalčani so odigrali svojo prvo domačo tekmo v Ligi Telemach v letošnji sezoni in prišli do pričakovane, a trdo prigarane zmage proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi. Po vodstvu že za 16 točk in prednosti +14 še na začetku zadnje četrtine, je sledil preobrat gostov, ki so prišli celo do vodstva, a so Helios Sunsi v zaključku tekmo vseeno obrnili sebi v prid.

Kot obljubljeno je na začetku, še pred samo tekmo, sledilo presenečenje za gledalce, saj je tokratna predstavitev igralcev Helios Sunsov potekala v zatemnjeni in zadimljeni Hali KC, z lightshowom in video projekcijo. Spektakularno že pred samim začetkom, bi lahko rekli. In to so Domžalčani prenesli tudi v samo tekmo, saj je Kyle Casey izbrano množico dvignil na noge že s prvim napadom na tekmi. Oziroma, gledalci so pravzaprav že stali, saj so po dogovoru z uradnim napovedovalcem stoje pričakali prve točke Sunsov, tako da smo dobili "le" huronski vzklik celotne dvorane. Atraktivnih zabijanj na tokratni tekmi res ni manjkalo, blestela sta predvsem Matic Rebec s podajami in Casey z visokimi skoki, kar lahko vidite tudi v zgornjem videu.

Domžalčani so brez večjih problemov kontrolirali potek prvega polčasa, imeli tudi že 12 točk naskoka (36:24), na odmor pa odšli s +9, 38:29. Največ preglavic je našim v tem delu igre povzročal zimzeleni Smiljan Pavić, naš nekdanji član, ki je bil pod obročem nezaustavljiv. Med polčasom so gledalce navduševali Dunk Kingsi, ki so se predstavili z atraktivno "zabijaško" točko, so pa fantje svoje naredili tudi med nekaterimi drugimi krajšimi odmori tekme, ko so na tribuno zmetali ogromno Heliosovih nagradnih vrečk in tako razveselili naše najbolj zveste navijače.

Tudi drugih 20 minut so Sunsi dobro odprli, saj so imeli po slabih petih minutah igre, ko so naredili delnih 12:2, že 16 točk prednosti, potem ko je Rebec ukradel žogo in polagal za 50:34. Še na začetku zadnje četrtine je kazalo, da bodo domači tekmo mirno pripeljali do konca (60:46), a so gostje na krilih Luke Gruma, Borisa Jeršina in Jureta Eržena z nekaj zaporednimi trojkami in odlično obrambo naredili delni izid 21:3, zrežirali neverjeten preobrat in slabe tri minute pred koncem povedli s 64:67! Dramaaaa!! Stvari je nato v roke vzel Rebec, zadel štiri zaporedne proste mete, dve točki je prispeval še Esmir Rizvić, pomembno trojko za +3, 72:69, pa je dodal še Luka Vončina. Gostje so še poskušali, a sta Rebec in Vončina v zadnjih sekundah ohranila mirno kri na črti prostih metov, tako da so se Domžalčani, skupaj s številnimi navijači, lahko veselili težko prigarane zmage.

Pri Helios Sunsih je bil spet pravi vodja Matic Rebec, ki je 22 točkam dodal neverjetnih 9 podaj in 4 skoke, še 17 točk pa je prispeval Kyle Casey. Prvi strelec Šenčurja je bil s 15 točkami Štefan Kosec, temu pa je dodal še 6 skokov.

Dodajmo, da so se nekaj minut po koncu tekme Sunsi vrnili na parket in nekaj svojega časa posvetili najbolj zvestim navijačem, ki so jih pričakali s fotoaparati in pisali za avtograme. Res prijeten prizor, ki smo ga zadnja leta v Domžalah kar malo pogrešali.

Aljaž Korošec, kapetan Helios Sunsov: "To je bila težka tekma. Videlo se je, da gre za prvo domačo tekmo, bili smo zelo nervozni. V drugem polčasu so zadeli nekaj norih trojk in nas ujeli. Potem pa nam je ta publika prinesla zmago, to je danes odločilo, to in naše veliko srce."

Matic Rebec, Helios Suns: "Lepo je videti napolnjeno dvorano. Odigrali smo dober prvi polčas, potem pa v nadaljevanju popustili in dovolili Šenčurju, da se nam približajo. Ko smo vodili za 15, bi se morali še malo odlepit, pa bi se oni verjetno že predali."

Gregor Hafnar, trener Helios Suns: "Čestitke Šenčurju, ker so skoraj obrnili tekmo in bili blizu zmage. Moram priznat, da smo tekmo na koncu bolj dobili s srečo kot pa z znanjem."

Smiljan Pavić, Šenčur G.g.d.: "Helios je celotno tekmo igral bolje od nas, to moramo priznat, ampak na koncu smo imeli svojo priložnost, a je žal nismo izkoristili."

Liga Telemach, 2. krog (Domžale, 18.10.2014)

Helios Suns Domžale – Šenčur Gorenjska gradbena družba

76 : 74 (20:14, 18:15, 22:17, 16:28)

Helios: Rebec 22 (9 skokov), Upshaw 8, Mlakar 6,Kraljević, Šantelj 9, Bragg 2, Berlič, Korošec, Rizvić 4 (5 skokov), Casey 17, Vončina 5 (5 skokov), Majok 3 (5 skokov)

Šenčur: Ribnikar, Krišto, Kosec 15 (6 skokov), Krejič 6, Korošec, Jeršin 14, Zagorc 5, Pavić 12, Eržen 12, Finžgar, Grum 10, Blažević

Avtor: KK Helios Domžale; Foto, video: KK Helio Domžale
Tagi