Planinsko društvo Domžale predstavlja nov Gorniški programček 2013

Planinsko društvo Domžale je bilo ustanovljeno  leta 1948. Za uspešno delo so prejeli številna priznanja, med drugim Zlato plaketo Občine Domžale in Priznanje Mladina in gore.

Leta 2012 je bilo v Planinsko društvo Domžale včlanjenih 533 članic in članov (od tega je skoraj polovica otrok, mladostnikov in mladih), ki lahko delujejo v alpinističnem, gospodarskem, markacijskem, mladinskem, športno plezalnem in vodniškem odseku. Društvo je lastnik Domžalskega doma na Mali planini (1534 m, Kamniško-Savinjske Alpe) in najemnik Plezališča na Rodici, vzdržujejo 50,5 km planinskih poti in skrbijo za Domžalsko pot spominov. So del civilne družbe in na vseh ravneh in v vseh oblikah dejavnosti razvijajo prostovoljno delo.

Poslanstvo Planinskega društva Domžale

Planinsko društvo Domžale je društvo po meri gora. Združujejo članice in člane, ki iščejo lepoto gora, se zavedajo odgovornosti do njih in jim namenjajo zvestobo.

Povabilo članom in nečlanom

Dosedanje člane in članice vabijo k aktivni udeležbi in sooblikovanju društvenega programa. Veseli bodo vaših predlogov, komentarjev in pohval ter tudi udeležbe pri prostovoljnem delu. Vse, ki doslej še niste člani planinske organizacije pa vabijo, da se jim pridružite.

  

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Planinskega društva Domžale
Tagi