Pirueti kar 15 stopničk na državnem prvenstvu

V dneh od 21. do 23. 6. je potekalo državno prvenstvo v umetnostnem kotalkanju v Renčah, ki je štelo tudi za Pokal Slovenije. Udeležili so se ga tudi tekmovalci iz domžalskega kotalkarskega kluba PIRUETA. Kar neverjeten uspeh jih je doletel, saj se je na zmagovalnih stopničkah znašlo kar 15 njihovih tekmovalcev v različnih disciplinah in kategorijah. Od tega jih je bilo 6 na prvih mestih, 5 na drugih mestih in 4 na tretjih mestih.

Tako so prva mesta osvojile Taja Cerar, Klara Kaplan, Janja Blaž, Eva Peterlin in Mina Švajger. Druge so bile Izabela Deisinger, Nika Uzelac, Klara Kaplan, Alja Smrekar in Ana Marija Divovič. Na tretje stopničke so se povzpele Katarina Hribar, Ela Strohmaier Tavčar in Tamara Golmajer.

Tekmovanje je potekalo v dveh disciplinah, in sicer v obveznih likih in prostem programu. Prav v obeh disciplinah so bili tekmovalci KK PIRUETE izredno suvereni in tako tudi osvajali dobra mesta enega za drugim. To prvenstvo je bilo eno od boljših v zgodovini kluba, kljub temu, da so bile v klubu že tekmovalke, ki so osvajale medalje tudi na evropskih in svetovnih prvenstvih. Vsi tekmovalci so si sedaj zaslužili nekaj odmora, po krajših počitnicah pa jih čakajo že naporni, vendar pestri treningi. V letošnjem poletju se bodo tekmovalke odpravile na kondicijske priprave na Roglo, potekale pa bodo tudi priprave vseh tistih tekmovalcev, ki se bodo priključili reprezentančnim kolegom in komaj čakajo na svoje nastope na evropskem nivoju.

Avtor članka in fotografija : KK PIRUETA

Tagi