PIRUETA uspešna na državnem prvenstvu

V dneh od 30. 6. do 1. 7. 2018 je potekalo državno prvenstvo v umetnostnem kotalkanju v Renčah. Tekmovanja se je udeležilo tudi 25 tekmovalcev domžalskega kotalkarskega kluba PIRUETA, kar je predstavljalo več kot tretjina vseh sodelujočih. V soboto so se predstavili mlajši tekmovalci v nedeljo pa starejši. Tako je bil klub PIRUETA eden izmed najštevilčnejših in s tem dokazal, da ima vedno več prizadevnih tekmovalcev, ki se lahko primerjajo z najboljšimi v državi.

Tekmovanje je potekalo v vseh disciplinah od obveznih likov do prostega kotalkanja. Tokrat je bilo na sporedu tudi tekmovanje v InLine kotalkanju. Prav klub PIRUETA ima v mladinski konkurenci tekmovalko, ki bi se udeležila tudi Evropskega prvenstva, vendar ji je to preprečila poškodba, ki se ji je zgodila tik pred nastopom na državnem prvenstvu.

S svojim nastopom je najbolj presenetila Maja Trojanšek, ki si je z osvojenim tretjim mestom v kategoriji mlajših deklic zagotovila tudi mesto v reprezentanci Slovenije za tekmovanje Pokal Evrope, ki bo v mesecu septembru v španskem mestu Malaga. Nastopila bo tako v obveznih likih kot v prostem programu. Upamo, da bo na tekmovanju pokazala svoj brezhiben program in zasedla solidno mesto v Evropi.

Sedaj je na vrsti zaslužen odmor, ki pa ne bo predolg, saj jih v mesecu septembru zopet čakajo zahtevna tekmovanja. Medtem bodo v klubu opravili kar nekaj skupinskih nastopov širom Slovenije in tako pripomogli k še večji prepoznavnosti umetnostnega kotalkanja. S tem so zadovoljili številne simpatizerje tega športa. Namreč ponudbe kar dnevno dežujejo na domači naslov, saj se je klub uveljavil po tovrstnih predstavitvah in ne manjka  pohval kotalkarskemu klubu PIRUETA.

Avtor: KK PIRUETA

Tagi