Pirueta na pripravah na Rogli

Od petka, 30. 8. do nedelje, 1. 9. 2019, tik pred pričetkom novega šolskega leta, ki je tudi mlade športnike znova posadil za šolske klopi, so člani Kotalkarskega kluba Pirueta Domžale pridno trenirali. Z intenzivnimi treningi so se na Rogli pripravljali na prihajajoča tekmovanja v umetnostnem kotalkanju ter hitrostnem rolanju. Vzdušje je bilo zaradi veselega pričakovanja in res velikega števila udeležencev na vrhuncu že v avtobusu, s prihodom na Roglo pa se je samo še stopnjevalo. Dobre volje, novih idej in zavzetosti ni manjkalo.

Priprave so že takoj po prihodu na lokacijo stekle v polnem teku in tudi na visokem nivoju, saj jih je vodilo kar šest trenerjev. Vsaka minuta skrbno načrtovanih in raznolikih treningov je potekala pod njihovim budnim očesom; kondicijski treningi so temeljili na vajah za visoko fizično pripravljenost, plesni so bili posvečeni raztezanju, osvajanju plesne elegance in koreografijam, ključni na kotalkah, ki so potekali v zelo prostorni športni dvorani, pa so bili namenjeni učenju novih kotalkarskih prvin in piljenju že na treniranih. Ob koncu pa ni manjkalo niti plesa na kotalkah, ki so ga povezali v lep revijalni nastop.

Gostitelj je klubu namenil izredno pozornost in mu dal na razpolago vsa možna vežbališča, vključno s fitnesom in pokritim bazenom, v katerem so se sodelujoči po napornih vadbah sprostili in tudi nadvse uživali. Od prvega do zadnjega člana ekipe so bili z nastanitvijo vsi zelo zadovoljni, kajti poleg vseh športnih prizorišč, ki so jim bila na voljo, so jih pričakale tudi prijetne in sodobno opremljene dvoposteljne sobe. Še posebej izvrstna pa je bila prehrana, raznovrstna in prilagojena potrebam športnikov. Rogla, ki jo je za izvajanje priprav izbral Kotalkarski klub Pirueta, se je tako izkazala za edinstveno lokacijo pri izvajanju tovrstne športne vadbe.

Sedaj pa v klubu Pirueta že nestrpno pričakujejo nastop tekmovalke Taje Cerar na tekmovanju za Pokal Evrope v italijanskem mestu Roana, ki bo konec septembra. Kot članica državne reprezentance bo prvič nastopila na tako pomembnem tekmovanju. V klubu bodo močno stiskali pesti zanjo ter hkrati upali na končno veselje tekmovalke in njenih trenerjev. Stisnite pesti zanjo tudi vi.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta

Tagi