Pionirji U14 Helios Suns z 2. mestom v Sevnici do spektakla v Zagrebu

Pionirji U14, fantje letnika 2004 in mlajši, so ta vikend zaigrali na košarkarskem turnirju v Sevnici, ki je ob tekmovalnem naboju pomenil tudi kvalifikacijsko sito za nastop na mednarodnem košarkarskem turnirju, ki ga v prednovoletnem času gosti hrvaška prestolnica.

Petrol Olimpija, Krka, Grosuplje in naši Helios Sunsi so bili udeleženci tradicionalnega turnirja v Sevnici, ki pa je letos prvič prevzel tudi vlogo kvalifikacij za zagrebški spektakel. Tri tekme v enem dnevu, po sistemu vsak z vsakim, s tekmami dolžine 4 x 7 minut, so bile pravi preizkus za mlade košarkarje, ki pa so eden za drugim imeli samo en cilj. Osvojitev prvih dveh mest na turnirju, ki sta vodili naprej v Zagreb.

Domžalčani so v svoji prvi tekmi igrali s Petrol Olimpijo, okrepljeno še z najboljšimi košarkarji Janč. V prvem polčasu sta bili ekipi še poravnani, v drugem pa so Sunsi dvignili ritem, hitro pobegnili in tekmo mirno pripeljali do zmage z 52:34. Takoj zatem je sledil obračun proti močni ekipi Grosuplja, okrepljeni še z dvema visokima košarkarjema iz Podčetrtka oz. Metlike. Domžalčanom se je poznala utrujenost, Grosupeljčani pa so do glavne prednosti prišli ob koncu prvega polčasa, ko so z delnim izidom 11:0 pobegnili na 36:28. Na koncu so zasluženo slavili s 63:53.

Ker so v predzadnji tekmi dneva Grosupeljčani ugnali Olimpijo, so imeli domžalski košarkarji lahko pot do 2. mesta, vseeno pa je bilo treba ugnati še Krko. Oba trenerja sta v zadnjem obračunu ponudila priložnost za igro vsem košarkarjem, ki so tekom dneva igrali manj, Domžalčani pa so se z zmago s 46:35 zasluženo veselili uvrstitve na mednarodni turnir v Zagreb. Lepa nagrada za fante letnika 2004 in mlajše, saj jih v hrvaški prestolnici v skupini čakajo tekme z Zagrebom, Splitom in beograjskim Partizanom, med možnimi nasprotniki pa so tudi berlinska Alba, zagrebška Cedevita in Cibona ter celo izraelski Maccabi!

Avtor: KK Helios Suns; Foto: Drago Perko
Tagi