Pionirji KK Helios U14 A na zaključnem turnirju Mini Pokala Spar!!

V petek, 1.02.2013, se je v domžalski "komunali" igrala povratna tekma 6. kroga Mini Pokala Spar med domačim Heliosom A in Slovanom. Ker so Ljubljančani prvo tekmo dobili s +35, 90:55, je bilo utopično pričakovati, da lahko Domžalčani to razliko nadoknadijo. In to kljub temu, da je Slovan na tekmo prišel brez kapetana Elvisa Kerića, ki je s kadetsko reprezentanco na mednarodnem turnirju v Turčiji.

Prvih nekaj minut tekme je bilo še poravnanih, potem pa so domači začeli dobesedno leteti po igrišču. Sredi četrtine je bilo 9:12 v korist Slovana, potem pa je sledila prva večja serija Heliosa (16:1 do konca četrtine), s katero so ob prvem premoru vodili za 12, 25:13. Tudi začetek druge četrtine je pripadel domačim (8:0), kar je pomenilo vodstvo za 20, 33:13. Klub čvrsti in agresivni obrambi Slovana, so Domžalčani uspeli prihajati do lahkih zaključkov, na roke pa jim je šla tudi tretja osebna napaka prvega organizatorja igre Slovana, Bora Mirkoviča. Do polčasa je prednost Heliosa še malce narasla, bilo je 44:20.

Starši na tribunah so bili nervozni, fantje pa so tudi v drugem polčasu nadaljevali z mirno in zbrano igro, ki jim je počasi prinašala aktiven rezultat. Začetek drugega polčasa je bil izenačen, Slovan je uspel prednost domačih celo zmanjšati na 19, a je v zaključku tretje četrtine spet sledila serija domačih (8:0), tako da je bilo po tridesetih minutah igre 61:35. To je pomenilo, da Domžalčani zaostajajo le še 9 (za podaljške) oz. 10 točk za želeno razliko.

Ko je v začetku zadnje četrtine svojo peto osebno napako storil Mirkovič, težave z gležnjem pa je imel tudi Širovnik, ki je na prvi tekmi dosegel kar 34 točk, so domači prišli do svoje priložnosti. Po 65:41 je sledila še ena nora serija (19:1) pod vodstvom Matica Juhanta za vodstvo s 84:42 in prednost 42 točk, kar bi več kot zadostovalo za napredovanje Heliosa. Slovan se do konca tekme ni več pobral in tako je visoka zmaga ter s tem tudi uvrstitev na zaključni turnir četverice pripadla Heliosu!

Najboljši strelec pri Domžalčanih je bil Matic Juhant z 31 točkami, Nejc Klavžar pa jih je dodal 18. Pri Slovanu je največ točk, 13, prispeval Gašper Širovnik.

Zaključni turnir Mini Pokala Spar bo potekal vzporedno s Final 8 članskega Pokala Spar, in sicer 9. in 10.02., svojega nasprotnika v polfinalu pa bodo Domžalčani dobili v ponedeljek na žrebu.

Gašper Papež, trener Heliosa: "Danes so se nam vsi planeti postavili v vrsto. Vse, kar smo imeli priložnost izkoristiti, smo izkoristili. Fantje so v Mini Pokalu Spar letos odigrali šest močnih tekem, kar je najbolj važno za košarkarje te starosti. Da pa se nam je posrečilo obrniti ta visok zaostanek, in to kljub temu, da pri Slovanu ni bilo Kerića, pa je res neverjetno. Čeprav v klubu vedno postavljamo na prvo mesto individualni razvoj košarkarja, pa je super, če se kdaj pa kdaj posreči tudi kakšna malo boljša ekipna uvrstitev. Če nam je že v prvenstvu na koncu malce pošla sapa in nam je čisto malo zmanjkalo za uvrstitev na Final Four prvenstva, pa naj bo ta zaključni turnir Mini Pokala Spar zdaj ta nagrada fantom za trdo in naporno delo v zadnjem letu."

Mini Pokal Spar, 6. krog (povratna tekma)

Helios Domžale : Slovan

                       93 : 46 (25:13, 19:7, 17:15, 32:11)

Helios: Mazgon 2, Sitar 9, Klavžar 18, Krivec, Bratec 15, Trojanšek, Jeras Vrenjak, Juhant 31, Erak, Čebulj 4, Vesel 10, Belšak 4

Slovan: Mirkovič 4, Širovnik 13, Hočevar, Ivanov, Belingar 3, Draksler 4, Šerič 2, Subotič, Svetek 11, Leskovar 9, Bulc, Klanjšek

Avtor: KK Helios Domžale
 

Tagi