Pia Lovrič v finalu dvojic v češkem Olomoucu

Na prvem profesionalnem turnirju v karieri je mlada domžalska teniška igralka Pia Lovrič nastope v konkurenci med posameznicami končala v četrtfinalu. Na profesionalnem članskem turnirju v Olomoucu je v četrtfinalu s 6-7(4) 1-6 izgubila s 23-letno Slovakinjo Jano Jablonovsko. Lep uspeh med posameznicami je Pia nadgradila v konkurenci dvojic, kjer sta s soigralko Himari Sato iz Japonske s 3-6 7-6(5) 10-8 v polfinalu premagali Čehinjo Krystino Hrabalovo in Poljakinjo Joanno Zawadzko ter se uvrstili v finale, ki ju čaka jutri.

Klub temu, da se v današnjem četrtfinalu med posameznicami ni izšlo po željah mlade domžalske teniške igralke, pa je njen krstni nastop na profesionalnem turnirju in uvrstitev v četrtfinale odličen uspeh. Stopničko naprej je Pii uspelo narediti danes popoldan, ko sta s soigralko Himari Sato iz Japonske v polfinalu premagali nasprotnici iz Češke in Poljske ter se uvrstili v jutrišnji finale.

Po polfinalnem nastopu in uvrstitvi v jutrišnji finale dvojic nam je Pia povedala, da ji zjutraj žal posamezno ni uspelo, je pa toliko bolj vesela uspeha v dvojicah. Njen trener Igor Ogrinc pa je dejal, da je Pia v posamezni tekmi žal izpustila priložnost v prvem setu, za kar so po njegovih besedah potrebne izkušnje proti starejšim igralkam. Njena današnja nasprotnica v četrtfinalu je bila kar šest let starejša od Pie. “Polfinalni obračun v dvojicah pa je bil izredno težak in zanimiv, v katerem sta Pia in Himari odlično odigrali v zaključku dvoboja,” je še dodal Igor Ogrinc.

Miha Ulčar; Foto: arhiv Igorja Ogrinca

 

Tagi