Pia Lovrič odlična na prvem profesionalnem članskem turnirju v češkem Olomoucu

Prvi nastop na profesionalnem članskem turnirju, ki je te dni potekal v češkem Olomoucu, je mlada domžalska teniška igralka Pia Lovrič zaključila odlično, saj je v konkurenci dvojic skupaj z Japonko Himari osvojila drugo mesto. V kategoriji posameznic je Pii uspela uvrstitev v četrtfinale, kjer je sicer izgubila proti sedem let starejši nasprotnici, ji je pa uvrstitev v četrtfinale prinesla prve WTA točke v konkurenci posameznic.

Pia Lovrič je minule dni v češkem Olomoucu prvič nastopila na profesionalnem članskem turnirju. Za nasprotnico je dobila 4. nosilko Gabrielo Pantuckovo in jo premagala 4-6 6-4 6-4 in tako že na svojem prvem turnirju prišla do WTA točk v posamezni konkurenci. Pia pa se ni ustavljala, saj je v drugem kolu premagala še Himari Sato s 6-4 6-3 in se uvrstila v četrtfinale, kjer pa je bila sedem let starejša nasprotnica boljša s 6-7 1-6. V kategoriji posamezno je tako Pia osvojila 5.-8. mesto.

Tudi v dvojicah je Pia zmagala že v prvem kolu s 6-3 6-2 in z uvrstitvijo v četrtfinale prišla do WTA točk v dvojicah. V drugem kolu sta s prijateljico Himari s 6-4 0-6 10-4 premagali prvi nosilki turnirja in se uvrstili v polfinale, kjer sta se pomerili s Čehinjo Krystino Hrabalovo in Poljakinjo Joanno Zawadzko. V polfinalu se je do konca odvijal pravi triler, Pia in Himari pa sta se z zmago 3-6  7-6 10-8 uvrstili v finale. V današnjem finalu se žal ni izšlo, saj sta bili starejši nasprotnici Čehinji Klara Hajkova in Aneta Laboutkova preveč izkušeni in uigrani, Pia in Himari pa sta jima kljub odlični borbi morali priznati premoč, saj sta zmagali s 6-4 6-2 10-4.  V kategoriji dvojica sta Pia in Himari na koncu osvojili drugo mesto, kar je več kot odlično!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv Igorja Ogrinca

 

Tagi