Pia Lovrič in Živa Falkner bronasti na EPP med dvojicami do 18 let

V švicarskem Klostersu je potekalo evropsko posamično prvenstvo v tenisu do 18 let, kjer sta naši izvrstni mladinki Pia Lovrič in Živa Falkner po pričakovanju krojili vrh v konkurenci dvojic. Na vrh se sicer nista uspeli zavihteti, sta pa na koncu osvojili bronasti medalji.

Pia in Živa sta bili 6. nosilki turnirja dvojic in sta se s tremi zmagami uvrstili v polfinale. V tretjem krogu sta s 7-5 7-6 (6) premagali četrti nosilki, Francozinji Loudmillo Bencheikh in Seleno Janićijević. Za finale sta se borili s peto postavljenima Poljakinjama Baszakovo in Kubkovo, ki sta v četrtfinalu izločili prvi nosilki, Čehinji Fruhvirtovo in Lavickovo. Poljakinji sta bili boljši tudi od naših igralk in sta zmagali s 6-1 7-5. Na koncu sta naši najboljši mladinski osvojili bronasto medaljo.

Že pred nastopi dvojic se Lovričevi sicer ni posrečil nastop med posamezniki, saj je že v prvem krogu s  5:7 6:1 5:7 izgubila s Turkinjo Ilay Yoruk. Je pa bronasta medalja, ki jo je osvojila s Falknerjevo, priznanje za njeno vztrajnost in trdo delo ter seveda dobra popotnica za naprej.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Teniška zveza Slovenije

 

Komentarji uporabnikov
Tagi