Pia Lovrič četrtfinalistka v Heraklionu

Večina slovenskih teniških igralk in igralcev je z nastopanjem v koledarskem letu 2019 že zaključila, nekateri pa na turnirjih vztrajajo tudi v drugi polovici novembra. Uspešno je svojo misijo v Grčiji pričela Domžalčanka Pia Lovrič, ki je v prvem krogu izločila 1. nosilko, uspešna pa je bila tudi danes v drugem krogu, kjer se ji je z zmago proti Hrvatici Primorac uspelo uvrstiti v četrtfinale.

Pia Lovrič nadaljuje z dobrimi igrami na turnirju ITF (15K) v Heraklionu na Kreti. V drugem krogu je s 7-5 7-6(5) premagala Hrvatico Ivo Primorac, 691. igralko lestvice WTA, ki je bila na preteklih dveh turnirjih v Heraklionu četrtfinalistka. V drugem nizu je imela Hrvatica tri zaključne žogice za zmago, a je Lovričeva vse tri ubranila in se v petem nastopu še četrtič letos uvrstila najmanj v četrtfinale članskega turnirja. Spodrsnilo ji je samo pretekli teden, ko je v prvem krogu izgubila z našo Živo Falkner.

V četrtfinalu bo Pia igrala s špansko kvalifikantko Noelio Bouzo Zanotti, 952. igralko lestvice WTA. Za Španko bo to po petih zmagah že šesta tekma na turnirju.

Miha Ulčar; Foto: Teniška zveza Slovenije

 

Tagi