Petra Pavlič zmagala na mednarodnem turnirju v Subotici

Težkoatletski klub Domžale je uspešno nastopil na mednarodnem turnirju v olimpijskem dviganju uteži v Subotici. Gre za turnir s kar 35-letno tradicijo, ki ga prireja Spartak iz Subotice in velja za enega najmočnejših na Balkanu.

V konkurenci desetih klubov iz Srbije, Hrvaške, Madžarske in Romunije so kot edini klub iz Slovenije dosegli skupno četrto mesto. Za TAK Domžale so nastopili Anže Kosmač, ki je v potegu dvignil 130 kg, v sunku pa je zmogel 150 kg, kar je zadostovalo za zelo dobro četrto mesto. O kakovosti tekmovanja priča podatek da je prvo mesto osvojil Madžar Ferenc Gyurkovič, finalist olimpijskih iger v Atenah, drugo mesto pa Srb Tamaš Kajdoči bronasti s svetovnega mladinskega prvenstva 2017. Jernej Orešek je v potegu dvignil 113 kg, v sunku pa 124 kg, dobro pripravljenost je pokazal tudi Valentin Orešek, še posebej v sunku s 130 kg. Velik uspeh pa je dosegla Petra Pavlič, poteg 70 kg, sunek 87 kg, ki je prejela pokal za najboljšo tekmovalko! S tem je potrdila, da so se težki poletni treningi dobro obrestovali.

Po tekmovanju je predsednik TAK Domžale Ivan Peterca pohvalil gostoljubje gostiteljev Spartaka iz Subotice ter seveda tudi celotno ekipo Težkoatletskega kluba Domžale.  Prav vsi so pokazali boljšo pripravljenost kot v enakem obdobju lani na tem istem turnirju. Očitno treningi, ki jih za celoten klub sestavlja diplomirani kineziolog Anže Kosmač, že kažejo rezultate, kar je dober obet za jesenski del sezone. Posebej pa je še izpostavil izvrstno Petro Pavlič, za osvojeno prvo mesto.

Avtor: V.O.; Foto: Težkoatletski klub Domžale

Tagi