Petarda v Radomljah in prevzem vodstva na lestvici

Radomljani so s kar 5-0 odpravili moštvo Farmtech Veržeja, ki so se po osemnajstih letih vrnili v drugoligaško druščino. Šenčur je doma visoko s 4-0 odpravil Roltek Dob, ki je do tega kroga vodil na lestvici, zdaj so jih prehiteli Radomljani.

Domači so takoj pritisnili na vrata gostujočega vratarja Andrejča, prvič pa je bil le-ta premagan v 7. minuti, ko ga je s prostega strela z desne strani presenetil Florjančič. Le šest minut kasneje je Seferovič, ki je bil tokrat kapetan ekipe, povišal na 2-0 z natančnim strelom z dvanajstih metrov. Gostje so se le nekoliko prebudili, v 36. minuti je domači branilec Jure Papež v kazenskem prostoru podrl Kavaša in si prislužil pot v slačilnico. Odgovornost je prevzel kapetan Karnet, a ga je vratar rumenih Darko Brljak "prebral" in ubranil enajstmetrovko. Le nekaj minut kasneje, v 42. minuti, je po protinapadu domačih na 3-0 povišal Vrhunc.

Na začetku drugega dela igre je strateg Prlekov Zlatko Gabor opravil dve menjavi, a so Radomljani kaj hitro uničili še tisto nekaj upanja, ki so ga imeli gostujoči igralci; šest minut po začetku drugega polčasa je Florjančič še drugič uspel spraviti žogo za hrbet vratarja Andrejča. Domači so nato tekmo rutinirano pripeljali do konca, gostje pa so si pripravili le malo priložnosti. Za piko na i je v 84. minuti domači obrambi pobegnil Zavrl, pred golom pa je nesebično podal Avblju, ki je nato z nekaj metrov žogo potisnil v prazno mrežo in postavil končni rezultat 5-0.

Športni park Radomlje, 8. september ob 16.30

Gledalcev: 300
Sodniki: Vojko Goričan (glavni sodnik), Boris Ploj (1. pomočnik), Stevo Jovanović (2. pomočnik)

NK Kalcer Radomlje: Brljak; Florjančič (Lidjan, 79.), Kosec (Želko, 86.), Zukić, Jure Papež; Barukčič, Avbelj, Cerar (Zavrl, 60.), Seferovič; Vrhunc, Zalaznik.

NK Farmtech Veržej: Andrejč; Pelcl, Domjan, Živko, Ropoša (D. Vinkovič, 68.); Kavaš, M. Vinkovič, Moravac (Slana, 46.), Mauko, Karnet (Sečko, 46.); Trstenjak.

Rumeni kartoni: Florjančič, Zavrl, Zalaznik; Kavaš, Sečko.
Rdeči karton: Jure Papež 36.
Strelci: Florjančič 7., 51., Seferovič 13., Vrhunc 42., Avbelj 84.

Avtor: Aleksander Stefanović; Foto: NK Kalcer Radomlje
Tagi