Pet medalj za Judo klub Komenda na evropskem turnirju Salona Open

Judo klub Komenda se je v soboto, 25. maja 2019, v postavi dveh trenerjev Boštjana Veinhandla in Katarine Kumer ter sedmih judoistov udeležil mednarodnega evropskega prvenstva Salona Open 2019 v Solinu. Na močnem turnirju je nastopilo 644 tekmovalcev iz 52 klubov in 13 držav. Kar pet naših borcev je osvojilo kolajno.

V kategoriji mlajših dečkov in mlajših deklic U12 so se borili štirje tekmovalci. Tevž Kristan, ki se je v letošnji sezoni že pokazal kot dober borec z veliko občutka za judo je tokrat resnično dokazal, da lahko z željo in trudom premagamo veliko izkušenejše nasprotnike, ki trenirajo tudi 5 let več. S štirimi zmagami se je v finalu spopadel s klubskim kolegom Žigo Pahorjem in po napeti borbi je Tevž osvojil 1. mesto, Žiga pa 2. mesto. Tudi Žiga se je vrhunsko boril, zmagal 3 borbe in bo vsekakor Tevžu naprtil še veliko dela, če ga bo želel ponovno premagati.

Haya Veinhandl Obaid je zaporedoma zmagala 2 borbi, potem pa se ji je zalomilo, saj je kljub boljši borbi 3 minute storila napako in zaradi napačnega prijema dobila kazen »hansoku make« ter izgubila borbo. Kolajno si je priborila v repasažu, kjer je še z dvema zmagama prot nasprotnicama iz Bosne in Hrvaške osvojila 3. mesto. V močni konkurenci sta brez uvrstitve tokrat žal ostala Karim Veinhandl in Tian Cizerle, ki sta bila edina tudi leto mlajša v svoji kategoriji.

V kategoriji cicibanov U10 smo imeli enega tekmovalca. Leon Adrović, se je kot naš najmlajši tekmovalec na tem prvenstvu odlično izkazal. Zmagal je 3 borbe in eno izgubil, kar pa je zadostovalo za odlično 2. mesto.

V kategoriji starejših dečkov U14 se je boril Luka Lukšič, ki je prvo borbo nastopil suvereno in premagal domačega tekmovalca iz Solina. V drugi borbi ga je nasprotnik presenetil in premagal z nizkim seoi-nage metom, a se je ponovno zbral pri zadnji borbi in si priboril bron.

Za mlade judoiste je bila to odlična preizkušnja na večjem tekmovanju, saj se bodo sedaj bolj pogosto udeleževali mednarodnih turnirjev v tujini. Pred samim tekmovanjem smo se dva dni pripravljali v doju na skupnih treningih Judo kluba Kaštela. Ker nam je bilo vreme naklonjeno smo lahko tudi že zaplavali v morju ter se malo posončili.

REZULTATI: 

  • U10: Leon Adrović  (2. mesto)
  • U12: Tevž Kristan  (1. mesto), Žiga Pahor (2. mesto), Haya Veinhandl Obaid (3. mesto)
  • U14 : Luka Lukšič (3. mesto)

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi