Padec in zmaga: Izkupiček Marka Jermana na Madžarskem

Nadaljevanje sezone v pokalu Alpe Adria se je minuli vikend odvijalo na Madžarskem dirkališču Pannoniaring. Naše najmočnejše orožje je bil ponovno Marko Jerman, ki si je v petkovih kvalifikacijah z več kot sekundo naskoka, privozil prvo štartno mesto.

Tudi minuli vikend je bil na sporedu dvojni spored dirk, kar pomeni, da je bila prva dirka že v soboto. Marko  Jerman se je v prvo dirko pognal kot glavni kandidat za zmago in to tudi upravičil z najhitrejšim krogom dirke in z že nekaj sekund prednosti pred zasledovalci, po treh krogih. V četrtem krogu pa je v vstopu v ovinek izgubil nadzor nad motorjem in padel. Padec je bil posledica izbire prestavnega razmerja. Na srečo jo je skupil samo motor. Preko noči so se potrudili da so motor pokrpali in zamenjali prestavno razmerje.

Tako je Marko v nedeljo lahko startal in tokrat brez napak pripeljal do cilja in slavil novo zmago v pokalu Superstock 1000. S sedmim in devetim mestom pa je Markov uspeh dopolnil še drugi Slovenec, Matej Kraljič. Tudi ostala naša predstavnika nista razočarala. Janez Prosenik z uvrstitvijo na oder za zmagovalce – s tretjim mestom in četrtim mestom, Berto Camlek pa s petim in osmim mestom v klasi Superbike.

Naslednja dirka bo potekala na nam najbližjem dirkališču, na Grobniku na Hrvaškem in sicer v nedeljo, 15. junija 2014.

Avtor: Aleksander Jovič; Foto: Facebook
Tagi