Otroška nogometna šola Dob v pomlad vstopila z zvrhano mero optimizma

Mali junaki iz Otroške nogometne šole Dob so z veliko zagnanostjo vstopili v spomladanski del letošnje sezone. Nekateri se dokazujejo z uspešnimi nastopi na turnirjih, spet drugi pa na tekmovanjih v svojih ligah.

U8: Najmlajši zelo uspešno nastopili na turnirju v Vižmarjih!

Najmlajša nogometna selekcija U8 NK Roltek Dob, ki jo vodi trener Rado Rihtar, je nastopila na turnirju v ljubljanskih Vižmarjih, kjer so poleg domače ekipe NK Arne Tabor 69 nastopili še Nogometni klub Litija – NK Litija, Nogometni klub Mengo 28- NK Mengeš in naši mali šampioni.Varovanci trenerja Rihtarja so na turnirju prikazali lepo nogometno igro in uspešno zastopali ter “branili naše barve” .

U9: Super uspeh in odlično 2. mesto “Modrih levčkov” na turnirju v Radomljah!

Selekcija U9 NK Roltek Dob

Za nogometno selekcijo U9 NK Roltek Dob, ki jo vodi trener Denis Mešanovič, je še ena super sobota, tokrat so dosegli izjemen uspeh na turnirju v Radomljah, kjer so z le enim prejetim golom in le enim porazom v finalu (po streljanju 11 metrovke), osvojili odlično 2. mesto na turnirju. V prvi tekmi so s 4:0 ugnali NK Radomlje B, v drugi pa z 2:0 ugnali Nogometni klub Črni graben. Tekma z NK Virtus Kamnik se je končala brez zmagovalca, 0:0. V petem krogu pa so se po zmagi z 1:0 nad ekipo Nogometnega kluba komenda, uvrstili v polfinale in prav tako z 1:0 ugnali NK Kamnik. Finale turnirja je ponudil “stara znanca” in “revanšo” 5. kroga tega turnirja. V finalu so se namreč naši nogometaši srečali z ekipo NK Komenda, ki so jo enkrat že premagali, a je bila tokrat “sreča” na strani Komende. Po rednem delu finala se je tekma končala z 1:1, a so bilo v strelski “loteriji” uspešnejši nogometaši Komende ter na koncu zmagali z 2:3. Čestitke našim malim “Modrim” junakom in trenerju Denisu za super uspeh in osvojeno 2. mesto na turnirju!

U10:  Sneg se je stopil, naši mali junaki trenirajo s polno paro!

Naša nogometna selekcija U10 NK Roltek Dob, ki jo vodi trener Dušan Smolnikar, je »novinec« na nogometnih zelenicah Športnega parka Dob pri Domžalah. Že v njeni »krstni« sezoni nogometaši, ki so vključeni vanjo, letos tekmujejo v Cicibani U10 ligi (skupina B), kjer se »merijo« z vrstniki iz NK Extrem Ribnica, NK Črnuče, NK Litija, ŠD Tian, NK Kamnik, NK Komenda in NK Svoboda Ljubljana. Tekmovanje poteka pod okriljem MNZ Ljubljana. S ponosom lahko dodamo, da se naši fantje že veselijo svojih prvih zmag v svoji ligi. Prav minuli vikend so v Športnem parku Dob visoko ugnali Komendo in sicer s kar 5:0.

Selekciji U10 NK Roltek ob in U10 NK Komenda

U11: Dobljani drago »prodali kožo« Olimpiji in uspešno nastopili na 1. Baza turnirju!

Nogometna selekcija U11 NK Roltek Dob, ki jo vodi trener Matjaž Gasior, se je v 11. krogu MNZ Lige Cicibani U11, v Športnem parku Dob pri Domžalah, pomerila z ljubljansko Olimpijo in ji morala čestitati za “tesno” zmago.  Za Dobljane sta se med strelce vpisala Mark Soklič Peterka in Van Prosenik.

So pa nogometaši te selekcije uspešno nastopili na 1. turnirju Baza, ki ga organizira Baza, Center športnega življenja in je potekal v najnovejši nogometni super pridobitvi v Ljubljani, športni dvorani Baza. Na turnirju so poleg naše ekipe sodelovali še ND Ilirija 1911, NK Ivančna Gorica, NK Dolomiti Dobrova, Slovenia, NK Domžale in NK Interblock Ljubljana. Tudi na tem turnirju smo videli veliko lepih potez in golov. Vsakoletni mednarodni nogometni turnir Cordial Cup, ki poteka pri naših “sosedih Mlinarjih” – NK Radomlje in je organiziran na izjemni ter najvišji ravni, tudi letos ni manjkal brez naših nogometašev. Na turnirju se je tako odlično predstavila tudi naša selekcija U11, ki je tekmovala v skupini A, kjer se je v skupinskem delu merila z ekipami FC Koper, NK Dren-Vrhnika, OFK Sport Team BanjaLuka (BiH) in ND Slovan #Ljubljana.

Selekcija U11 NK Roltek Dob na Cordial Cup-u 2018

U13: Mlajši dečki v zimski ligi do 3. mesta!

9 zmag, 1 remi, 2 poraza, 52 doseženih golov (+38 gol razlika), 28 osvojenih točk ter osvojeno odlično 3. mesto je izkupiček naše nogometne selekcije U13 mlajših dečkov NK Roltek Dob v letošnji Zimski ligi, ki vsako leto poteka pri naših “sosedih Mlinarjih” v Radomljah. Fantje so prikazali dober nogomet, trener Sašo Avbelj pa je nad nogometnimi predstavami svojih nogometašev zelo zadovoljen. Za 2. mestom v ligi, ki ga je osvojila ekipa NK Proteus Rakek, so naši fantje zaostali le 2 točki, za zmagovalci lige NK Radomlje (-1) pa le 3 točke. Čestitke selekciji U13 za super dosežek in osvojeno 3. mesto!

Selekcija U13 – Zimska liga v Radomljah

U15: Starejši dečki v zimski ligi tik pod vrhom!

Prav nič se ne bomo zmotili, če našim nogometašem selekcije U15 NK Roltek Dob, ki jih vodi trener Žan Cerar, pri trenerskem delu pa mu pomaga Simon Smolnikar, mirno pripišemo naziv podprvaka letošnje Zimske lige, ki vsako leto poteka v Radomljah pri naših sosedih NK Radomlje. Po izjemnem uspehu naših mlajših dečkov (U13) v Zimski ligi so namreč tudi naši starejši dečki v letošnji Zimski ligi prikazali odličen nogomet in osvojili 2. mesto v ligi. Za 1. mestom v ligi, ki ga je osvojila ekipa NK Bravo, so naši fantje zaostali le 2 točki. V desetih odigranih tekmah so Dobljani osvojili 6 zmag, dva remija, dvakrat izgubili in skupno osvojili 20 točk z gol razliko +20. Zabili so 25 golov! Čestitke Dobljanom za super dosežek in osvojeno 2. mesto!

Omeniti velja seveda tudi to, da se je selekcija U15 udeležila mednarodnega turnirja Cordial Cup, ki vsako leto poteka v Radomljah. Naši nogometaši, ki jih je na turnirju vodil trener Simon Smolnikar, so tekmovali v skupini D, kjer so se pomerili z ekipami FC Koper 1, NK Britof, NK Svoboda Ljubljana in z gostitelji NK Radomlje. Tekmovanje so končali na 16. mestu.

Selekcija U15 NK Roltek Dob in trener Simon Smolnikar na Cordial Cupu-u 2018

Še ena, posebna čestitka tudi trenerju naše u15 selekcije, Žanu Cerarju, ki v našem klubu opravlja tudi vlogo pomočnika trenerja članske A ekipe, Nenada Toševskega. Žan Cerar je namreč pred kratkim uspešno opravil UEFA A licenco, s čimer je dokazal, da ne le naši nogometaši, temveč tudi naši trenerji zelo uspešno nadgrajujejo svoje nogometno znanje.

Sezona »Modrih« iz Doba je VEDNO zmagovita in šampionska, Ponosni smo na vas, mali junaki!

Vsi Za ŠAMPIONčkE iz Doba!

Avtor: Gregor Horvatič; Foto: G.H. Press NK Roltek Dob

Komentarji uporabnikov
Tagi