Olimpija ravno toliko, kot je bilo treba

Tokrat v Domžalah nismo bili priča kakšni bleščeči predstavi, ki smo jo morda pred tekmo celo pričakovali. Olimpija je igrala ravno toliko, da je na koncu prišla do zanesljive zmage (57:70), Helios pa ni našel energije za večji odpor.

V sredo, 17.04.2013, sta se v 7. krogu Lige za prvaka v Ligi Telemach pomerila domžalski Helios in ljubljanska Union Olimpija. Glede na dejstvo, da je v dveh letošnjih medsebojnih obračunih dvakrat parket sklonjenih glav zapustil Helios, smo tokrat pričakovali borbo na vse ali nič. A smo se na žalost zmotili.

Olimpija je brez večjih težav kontrolirala potek tekme oz. je vseskozi držala varno prednost desetih, petnajstih točk. Le v prvi četrtini so Domžalčani držali korak z gosti (15:15), potem pa je vajeti igre v roke prevzela Olimpija. Ob polčasu je imela šest točk prednosti (29:35), po tretji četrtini pa že 15 (42:57). V zadnjem delu igre so domači košarkarji sicer poizkušali s preobratom, a je bilo napak preveč, da bi uspeli ogroziti vodstvo Ljubljančanov, za katere sta Dino Murić in Jasmin Perković dosegla po 13 točk. Za domače jih je 13 prispeval Đorđe Majstorović, 11 točk in 8 skokov pa je v statistiko vpisal še Nikola Gaćeša.

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal: "V prvem polčasu smo igrali dobro. Želeli smo si preobrata in preobrniti rezultat v svojo prid, a nam ni uspelo. Union Olimpija je do nohtov izkoristila svoje atletske igralce, ki so bili hitrejši in boljši pri skoku od mojih fantov, obenem pa imajo več izkušenj zaradi igranja v Ligi ABA in Evroligi. Mi smo v tem trenutku pokazali svoj maksimum, Ljubljančani pa so zasluženo slavili zmago. Če bi zadeli tistih pet, šest metov, pri katerih smo bili popolnoma neovirani, bi se lahko končalo tudi drugače. "

Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije: "Helios je odlično trenirana ekipa in igra disciplinirano, z dobro obrambo. Pričakovali smo težko tekmo. Prvi polčas je bil izenačen, v nadaljevanju pa smo zaigrali bolje v obrambi, bolj disciplinirano in se prebili do pričakovane zmage."

Poraz ni nič tragičnega, se pa prava borba za Helios zdaj pravzaprav šele začne. V naslednjih oz. zadnjih treh krogih mora premagati Maribor v gosteh, dobiti Tajfun doma in za konec slaviti še v Laškem, če želi videti polfinale Lige Telemach. Težka naloga, vsekakor pa ne nemogoča. Začne se v torek, 23.04., ob 18. uri, v Mariboru (tudi s prenosom v živo na TV SLO 2).

Liga Telemach – Liga za prvaka, 7. krog

Helios Domžale : Union Olimpija

57 : 70 (15:15, 14:20, 13:22, 15:13)

Helios: Besedič 3, Ponjavić 2, Morina, Mahkovic, Fon 6, Rebec 4, Majstorović 13 (5 skokov), Močnik 5 (5 podaj), Gaćeša 11 (8 skokov), Hrovat 4, Rančić 9, Radulović

Olimpija: Kokol, Rupnik 5, Prepelič 5, Blažič 11 (6 skokov), Salin 7, Murić 13 (7 skokov), Bubnić 4 (5 skokov), Perković 13 (5 skokov), Močnik 2, Sulejmanović, Omić 10 (6 skokov)

Avtor: KK Helios Domžale
Tagi