Odzivi po zmagi Domžal nad Mariborom

PLTS, 23. kolo: Maribor – Domžale 1:2

Serija dobrih rezultatov se nadaljuje tudi po zahtevnem gostovanju v Ljudskem vrtu, od koder se vračamo s sedmo zaporedno zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije. Domžalski nogometaši so proti Mariboru dosegli dva zadetka, prejeli enega, navdušili pa z atraktivno in napadalno igro, s katero so si priigrali še kopico lepih priložnosti. Misli po tekmi so strnili trener Simon Rožman ter oba domžalska strelca Matija Širok in Lovro Bizjak.

“Zelo smo veseli te zmage, saj vemo, s kom smo se pomerili. Zadovoljen sem z našo predstavo, ki je še ena potrditev naše usmeritve. Gremo po svoji poti, na igrišču želimo izgledati atraktivno, aktivno in dominantno. To nam je uspelo tudi na včerajšnji tekmi, ko smo imeli do nekje 85. minute srečanje povsem pod kontrolo. V tem času smo si priigrali veliko lepih priložnosti in tekmecu povzročali veliko težav. Ob koncu je sledila razburljiva končnica, v kateri smo uspeli zadržati vodstvo in na koncu vknjižiti zaslužene tri točke,“ je na novinarski konferenci po tekmi uvodoma dejal domžalski strateg, ki je znova poudaril, da se bo njegovo moštvo tudi vnaprej držalo modernih smernic igre.

Le te se še naprej kažejo v izredno napadalnih predstavah, saj so rumeni na dosedanjih 21. prvoligaških tekmah dosegli kar 42 zadetkov. “Pomembno je, da tisto, kar vseskozi poudarjamo, udejanjimo tudi na igrišču. Uživamo v igri, proti vsakemu tekmecu želimo biti enaki. Borbeni, agresivni in dominantni,“ je dodal 34-letni trenerski strokovnjak.

Z njim se strinja tudi strelec prvega zadetka na včerajšnji tekmi Matija Širok, ki je mariborsko mrežo z izredno močnim in natančnim strelom načel v 10. minuti: “Skozi vso tekmo smo garali. 85 minut smo bili fantastični, dobro smo se borili in uresničevali zadano. Vsekakor smo bili boljši od naših tekmecev, tako da smo zasluženo prišli do zmage. Čeprav smo v dobri seriji, se s statistiko ne obremenjujemo in že pogledujemo proti nedeljski tekmi. Prihaja Aluminij, ki ga na prvi medsebojni tekmi v Domžalah nismo uspeli premagati. Pomembno je, da se do tekme dobro spočijemo, nato pa pred našimi navijači pokažemo najboljšo možno predstavo. V reprezentančni premor želimo oditi z zmago.“

Svoj šesti ligaški zadetek v tej sezoni pa je na včerajšnji tekmi dosegel Lovro Bizjak, s čimer je postal najboljši strelec rumenih v prvoligaški konkurenci. To mu je uspelo v 49. minut, ko je hiter protinapad začel Vetrih. Primorski vezist je podal do Ibraimija, domžalska desetica je nato podala do Bizjaka, ki mu ni bilo težko zatresti domače mreže. “Za nami je pravi prvenstveni derbi, na katerem smo pokazali odlično predstavo. Zasluženo smo slavili, škoda, da nam ni uspelo zadeti še večkrat. Na treh tekmah smo vknjižil tri zmage, kar je resnično dober začetek spomladanskega dela. Pomembno je, da tudi na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom pokažemo to vnemo, saj bomo le tako lahko prišli do novega ugodnega rezultata. Do konca prvenstva je še petnajst tekem, tako da je v tem trenutku pomembno le to, da skušamo biti takšni, kot nam je to uspelo na vseh treh dosedanjih tekmah v tem letu.“

Domžalski nogometaši bodo zadnje srečanje pred dvotedenskim premorom odigrali v nedeljo, 18. marca, ko bodo v Športnem parku Domžale gostili Aluminij. Srečanje 24. kola Prve lige Telekom Slovenije se bo začelo ob 17. uri.

Avtor: Alen Obrez, Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)

Tagi