Odprtje ringa in 1. boksarska revija BK HAYAT

V nedeljo, 19. maja 2019, je v Proteini.si gym v Gasilskem domu Moste pri Komendi potekalo slavnostno odprtje prvega boksarskega ringa na komendskem in kamniškem, ki ga je uspelo postaviti edinemu resnemu boksarskemu klubu na tem območju, ki se ukvarja tako z rekreativnim in tekmovalnim boksom, za ženske, otroke in odrasle – Boksarskemu klubu Hayat.

Boksarski ring so odprli župan Občine Komenda Stanislav Poglajen, podžupan Občine Kamnik Sandi Uršič in predsednik Boksarskega kluba Hayat Boštjan Veinhandl, ki je bil tudi glavni organizator odlično izpeljanega dogodka. Kot je poudaril podžupan Občine Kamnik Sandi Uršič, kamniški Boksarski klub Hayat, ki deluje že od leta 2014, v Kamniku kljub veliko telovadnicam ni našel pravega prostora za to kraljevo borilno veščino, kjer bi lahko imel postavljen boksarski ring. To so jim omogočili gasilci PGD Moste, zato so v novembru preselili svoje prostore. V ringu bodo lahko kalili prave tekmovalce, ki se bodo preizkusili na boksarski ligi in drugih tekmovanjih.

Po odprtju šampanjca sta za zabavo poskrbela raper Zlatko in trebušna plesalka Alja Shaar iz plesne skupine Hayati. V nadaljevanju so si obiskovalci lahko ogledali spektakularne boksarske dvoboje, ki so krstili novo postavljeni ring. Odvilo se je kar 17 dvobojev, katere so začeli člani, potem pa tudi mlajši boksarji in otroci. V ringu sta sodila sodnika Miha Židan in Andreja Bešter.

Boksarski ring so odprli župan Občine Komenda Stanislav Poglajen, podžupan Občine Kamnik Sandi Uršič in predsednik Boksarskega kluba Hayat Boštjan Veinhandl.

Na strehi novo zgrajenega gasilskega doma s teraso, ki ima prečudovit razgled na okolico, je bila gostom na voljo pogostitev. Na 1. boksarski reviji Komende je ob 20. občinskem prazniku sodelovalo 7 klubov iz Slovenije in Hrvaške.

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Aleš Anžič

Tagi