Odlični nastopi članic in članov Kluba borilnih veščin Domžale na 2. turnirju DP v kickboxingu

Slovenski kickboxerji na 2. turnirju DP potrdili formo za svetovni pokal

Minuli vikend se je na Ptuju odvil drugi turnir državnega prvenstva Kickboxing zveze Slovenije v disciplinah point-fighting in kick-light, kjer so naši tekmovalci potrdili pripravljenost na preizkušnje na svetovnem pokalu zveze WAKO, ki bo prihodnji vikend v avstrijskem Innsbrucku. Turnirja so se udeležile tudi članice in člani Kluba borilnih veščin Domžale, ki so dosegli odlične rezultate.

Na drugem turnirju državnega prvenstva v kickboxingu, kjer so se predstavniki vseh starostnih kategorij pomerili v disciplinah point-fighting in kick-light, je sodelovalo 224 borcev in bork. Prisotni so lahko v vseh starostnih kategorijah spremljali veliko odličnih in do zadnjega trenutka napetih borb.
»Okviri letošnje reprezentance so po drugem turnirju državnega prvenstva že dokaj jasni,« zagotavlja selektor Kickboxing zveze Slovenije Bojan Korošec, »prihodnji vikend nas čaka prvi od dveh vrhuncev pomladanskega dela sezone, svetovni pokal v Avstriji, ki nam bo pomagal določiti končno sliko o tem, kdo bo zastopal slovenske barve na jesenskih mednarodnih prvenstvih.«

Predsednik Kickboxing zveze Slovenije, Vladimir Sitar, je že v uvodnem pozdravu ugotovil dejstvo, da v kickboxingu na koncu zmaga le eden, da so pa zmagovalci prav vsi danes prisotni: »Tako vi kot tudi vaši starši, ki so vas podprli pri odločitvi za ukvarjanje s športom.« Sitar je pohvalil tudi utečeno ekipo KBV Ptuj, ki je poskrbela za odlično organizacijo tekmovanja.

Zadnji turnir letošnjega državnega prvenstva Kickboxing zveze Slovenije bo 16. maja, prav tako na Ptuju, kjer se bodo v zaključnih obračunih za naslove državnih prvakom pomerili tudi borci v ring disciplinah.

Članice in člani Kluba borilnih veščin Domžale so dosegli naslednje odlične rezultate:

  • Gaja Hribar – PF ml. kadetinje – 47 kg – 2. mesto
  • Jan Kresnik – PF st. kadeti – 52 kg – 3. mesto
  • Hana Mihelčič – PF mladinke – 50 kg – 1. mesto
  • Teja Mihelčič – PF mladinke – 55 kg – 3. mesto
  • Ervin Torić – KL mladinci – 63 kg – 3. mesto
  • Jan Gajšek – KL mladinci + 94 kg – 1. mesto
  • Monika Brovč – PF članice – 55 kg – 2. mesto
  • Petra Petrca – KL članice – 60 kg in 65 kg 1. mesto
Avtor: Miha Ulčar; Foto: Kickboxing zveza Slovenije, Klub borilnih veščin Domžale
Tagi