Odlične borbe mladih judoistov Judo kluba Komenda v Novem mestu

V soboto, 7. aprila 2018, sta se ekipi judoistov Judo kluba Komenda, kategorij U12 in U14 borili na pokalni tekmi v dvorani Stopiče v Novem mestu. Tekma je štela za slovenski judo pokal. Za naš klub je tekmovalo je 8 borcev, ki so se odlično odrezali in skupaj osvojili 5 odličij.

Zlato kolajno si je s štirimi zmaganimi borbami priboril Mark Lukšič (U12), medtem ko je v kategoriji U14, njegov brat Luka Lukšič tokrat premoč priznal Žanu Kostanjšku in Luki Mahnetu ter skupaj z Markom Jelnikarjem zasedel 3. mesto. Na drugi stopnički sta stala Žiga Pahor ter Tristan Petrušič (oba U12), ki trenirata v Nevljah in se v zadnjem času vidno povzpenjata med najboljše. Haya Veinhandl Obaid (U12) je izgubila borbo za 3. mesto in se morala zadovoljiti s 4. mestom. Dobre borbe sta pokazala tudi Nik Cankar in Matevž Romšak (oba U12), ki sta sicer zaradi neizkušenosti uvrstila na 7. mesto, a se že prebijata do posameznih zmag v borbi. Vsi razen Marka Lukšiča so mlajši v svoji kategoriji, zato je to zelo dober rezultat in smo na naše borce izjemno ponosni.

REZULTATI:

1. mesto (Mark Lukšič), 2. mesto (Žiga Pahor, Tristan Petrušič), 3. mesto (Lucija Lukšič, Mark Jelnikar), 4. mesto (Haya Veinhandl Obaid), 7. mesto (Nik Cankar, Matevž Romšak).

Avtor: Katarina Kumer

Komentarji uporabnikov
Tagi