Obračun z Olimpijo se ni iztekel po željah domžalskih nogometašev

PLTS, 24. kolo: Domžale - Olimpija 1:3

Včerajšnji obračun se ni iztekel po željah domžalskih nogometašev. Na dvoboju ljubljanske kotline so bili uspešnejši gostje, ki so slavili z rezultatom 1:3. Po tekmi 24. kola Prve lige Telekom Slovenije je misli tokrat strnil mladi Tilen Pečnik, ki je na včerajšnji tekmi vknjižil debi v rumenem dresu.  

“Za nami je zahtevno srečanje, polno čvrstih in močnih duelov. Že od samega začetka smo oboji igrali v visokem tempu, s čimer smo si tudi priigrali veliko priložnosti. Žal je Olimpija dokaj hitro in z obilo sreče dosegla zadetek, ki nas je nekoliko spodrezal,” je prvi polčas ocenil Tilen Pečnik. “V nadaljevanju je nato izgledalo, kot da smo se iz nekakšnega krča pobrali šele po prejetem rdečem kartonu, po katerem se nismo predali in bili v tistem obdobju celo nevarnejši tekmec. Z igro oziroma z določenimi segmenti smo načeloma lahko zadovoljni, saj smo pokazali srčnost, borbenost in predvsem napadalno raznovrstnost, a je rezultat tokrat žal izostal,” je dvoboj z Olimpijo uvodoma ocenil 20-letni Korošec, ki je ob debiju v domžalskem dresu na zelenici preživel 69 minut, kar nekajkrat pa je s svojimi poizkusi zapretil proti ljubljanskim vratom.

“Znova smo si želeli biti napadalni, a nam uvodoma to ni dobro uspevalo. Šele v drugem delu, po prejetem drugem zadetku, smo našli pravi ritem in kar nekajkrat prišli v obetavne situacije, ki bi jih morali realizirati. Nevarni smo bili iz prekinitev, protinapadov, kontinuiranih napadov, a se je Olimpija dobro ubranila. Medtem pa smo ob naših prizadevanjih, da pridemo vsaj do izenačenja, žal v obrambi puščali veliko prostora za protinapade, kar je Olimpija izkoristila in zadela še tretjič. Kljub točkovni ničli smo lahko ponosni na način, na katerega smo kljubovali tekmečevi številčni premoči, pred naslednjim obračunom pa bo pomembno, da dobre stvari še dodatno potenciramo, slabe pa v čim večji meri odpravimo,” je prepričan Pečnik.

Mladi krilni nogometaš, ki se odlično znajde tudi na položaju bočnega branilca, si bo tekmo proti Olimpiji nedvomno zapomnil po debiju v začetni enajsterici Simona Rožmana. “Zelo sem vesel prvega nastopa, ki zame pomeni novo stopničko v moji karieri. Ponosen sem, da sem dobil priložnost, ki sem jo skušal izkoristiti po najboljših močeh. Vsekakor so uvodne minute velika motivacija za nadaljnje delo,” je dejal Pečnik, ki se je moštvu pridružil pred spomladanskim delom sezone. Pred tem je nastopal v dresu Celja, ki bo sicer naslednji nasprotnik rumenih.

“Tekma proti Olimpiji bo odšla v pozabo. Tako kot po vseh ostalih tekmah, bomo opravili obširno analizo, pogledali, kaj smo delali dobro in kaj lahko izboljšamo. Prepričan sem, da se bomo iz te tekme veliko naučili. A obenem bo nova tekma kmalu tu in hitro bo potrebno zbistriti naše glave in se pripraviti na Celje. Čaka nas še en zahteven nasprotnik in na gostovanju v Celju nam gotovo ne bo lahko. Dali bomo vse od sebe, da znova vpišemo nove ligaške točke,” še dodaja domžalska osemindvajsetica.

Avtor: NK Domžale; Foto: NK Domžale

 

Tagi