Občinske in Področne prvakinje v košarki za starejše deklice iz OŠ Rodica uvrščene na državno prvenstvo Veseli šolar

Tudi letos smo skupaj z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale organizirali Občinsko in Področno tekmovanja v košarki za starejše deklice. Letos je na občinskem tekmovanju nastopalo 5 šol od tega kar 4 šole, ki delujejo pod okriljem ŽKD LEDITA.

Tekmovanje je potekalo po osnovnih šolah v naši občini. Pet ekip iz petih osnovnih šol je pokazalo kar nekaj prijetnih košarkarskih potez in obilo tekmovalnosti. Vključene so bile OŠ Mengeš, OŠ Domžale, OŠ Rodica, OŠ Venclja Perka in OŠ Dragomelj. Letos smo igrali po sistemu vsak z vsakim in tako pridobili nekaj tekem več. Absolutne zmagovalke so bile deklice OŠ Rodica saj so vse tekme zmagale in si s tem zagotovile prvo mesto. Občinske podprvakinje prihajajo iz OŠ Dragomlja, ki so v boju za zlato priznale premoč ekipi OŠ Rodica, ter ponosno in zadovoljno zasedle drugo mesto. Tretje mesto je v tekmovanju košarke za deklice pripadel OŠ Venclja Perka, proti ekipi OŠ Mengeš so si namreč zasluženo priigrale BRON. 

V tem letu pa smo morali pohiteti tudi z izvedbo s področnega tekmovanjem, ki je bilo letos v Komendi. Pohvaliti je treba zavzeto delo OŠ Komenda pri krožkih košarke za dekleta, saj so se, posledično dobremu treniranju na krožkih košarke, prvič udeležile področnega tekmovanja v košarki za starejše deklice. Po zanimivih tekmah pod koši, so se po dveh zmagah uvrstitve na Državno prvenstvo Veseli šolar, veselila dekleta OŠ Rodica, drugo mesto so osvojile Dragomeljčanke in tretje mesto tako dekleta iz OŠ Komende.

Vsem ekipam seveda čestitke za prikazano in osvojeno, za udeležbo ter obilo dobre volje brez katerega tekmovanje ne bi bilo tako prijetno.

Ekipi OŠ Rodica pa srečno na nadaljevanju Državnega prvenstva Veseli šolar, ki poteka pod okriljem KZS.

Se vidimo pod koši.  

Avtor: ŽKD Ledita; Foto: ŽKD Ledita
Tagi