Novo slavje domžalskih košarkarjev, OŠ Domžale prvaki med starejšimi učenci

Starejši učenci OŠ Domžale, fantje letnika 2003 in mlajši,  so spisali novo stran športne zgodovine svoje šole, saj se je po medaljah med starejšimi, ter tudi osvojenim naslovom med mlajšimi učenci, prvič zgodilo, da je OŠ Domžale slavila v tekmovanju Košarkarski Superšolar v najstarejši kategoriji.

Lani so bili Domžalčani z leto mlajšo generacijo prvaki med mlajšimi učenci, letošnja generacija pa je pred dvema letoma, zanimivo, svojo pot zaključila že na občinskem nivoju tekmovanja. Takrat so do 2. mesta v državi prišli košarkarji OŠ Venclja Perka, ki pa so jih letos v četrtfinalu Superšolarja žal izločili ravno rivali iz sosedske šole ter prijatelji in soigralci iz košarkarskega kluba Helios Suns. Zanimivo prepletanje, kajne?

Na letošnjem zaključnem turnirju Košarkarskega Superšolarja za starejše učence, ki se je odvijal v Ilirski Bistrici, so Domžalčani finale pred finalom pravzaprav igrali že v polfinalnem obračunu proti košarkarjem OŠ Milojke Štrukelj iz Nove Gorice. Ti so ob naših fantih veljali za favorite, a je žreb žal odločil, da se šoli srečata že stopničko prej. Obračun je bil izenačen do sredine druge tretjine, potem pa se je “razstrelil” Urban Klavžar in svoje soigralce pred zadnjimi desetimi minutami popeljal do vodstva s 44:33. V zadnji tretjini so tako Domžalčani le še nadzorovali potek srečanja in na koncu slavili z 59:50. V drugem polfinalu je bila domača OŠ Antona Žnideršiča boljša od OŠ Karla Destovnika Kajuha iz Šoštanja s 50:43.

Kapetan David Savić je visoko dvignil pokal za zmagovalce

V malem finalu so Novogoričani nato le prišli do brona (64:53), finale pa je bilo nato veliko bolj enosmerno od pričakovanega. Varovanci Luke Trojanška, Mihe Belšaka in Blaža Malnarja so že na začetku pokazali, da jih zanima le eno, svojo prednost so vseskozi povečevali, na koncu pa se z zmago 65:41 zasluženo veselili zgodovinskega naslova za svojo šolo. Prav vsi domžalski košarkarji so se izkazali z igro na zaključnem turnirju, vseeno pa je izstopal Urban Klavžar, mlajši brat članskega igralca Helios Suns, Nejca Klavžarja, ki je bil izbran za najbolj borbenega košarkarja turnirja.

Košarkarski Superšolar, zaključni turnir starejših učencev (Il, Bistrica, 4. 4. 2018)

POLFINALE

OŠ Domžale – OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica 59:50 (16:18, 28:15, 15:17)
OŠ Antona Žnideršiča Il. Bistrica – OŠ Karla D. Kajuha Šoštanj 50:43 (14:7, 23:17, 13:19)

ZA 3. MESTO

OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica – OŠ Karla D. Kajuha Šoštanj 64:53 (22:18, 18:16, 14:17)

FINALE

OŠ Antona Žnideršiča Il. Bistrica – OŠ Domžale 41:65 (14:25, 15:20, 12:20)

Najboljši strelec: Saša Ciani (Nova Gorica)
Najbolj borben košarkar: Urban Klavžar (Domžale)

Avtor: KK Helios; Foto: Gašper Papež

Tagi