Novi spodbudni rezultati mladih AS-ov

Tilen Ulčar tretji v mnogoboju, Tilen in Maks Ulčar tretja v ekipnem mnogoboju pri pionirjih U14, Juš Smole 185 cm v skoku v višino, Tea Podbevšek 571 cm v skoku v daljino

Za mladimi AS-i je pester mesec športnih tekmovanj.
11. maja je na APS-u za mlajše mladince Luka Vrhovnik v teku 2000 m osvojil tretje mesto. Tea Podbevšek je osvojila peto mesto v skoku v daljino z rezultatom 538 cm. Klemen Ribaš je odtekel 200 m v 24,94 sek, Tim Mušič pa 400 m v 58,55 sek.

17. maja sta nas na PS-u za mlajše mladince zastopala dva predstavnika. Tea Podbevšek je bila četrta od šestindvajsetih tekmovalk, s skokom 554 cm. Luka Vrhovnik pa si je s časom 4:30,90 na 1500 m pritekel sedmo mesto.
Na isti dan je potekalo tekmovanje pionirjev U14 v posamičnem in ekipnem mnogoboju v Radovljici. Tudi tokrat je bil naš najuspešnejši tekmovalec Tilen Ulčar, ki je osvojil tretje mesto v posamični konkurenci, skupaj z Maksom Ulčarjem pa sta prav tako osvojila tretje mesto. Tudi druga ekipa, ki sta jo sestavljala Tomaž Stibrič in Jure Hribar, je zasedla deveto mesto. v skupnem seštevku pa sta bili naši dve ekipi med vsemi (sodelovalo je 49 ekip dečkov in deklic), sedmi.

18. maja so nastopili pionirji in pionirke U12 posamičnem in ekipnem mnogoboju v Postojni. Nastopile so tri deklice Ana Spahič, Nika Božjak in Lara Glavan Pivec. Ana je bila po treh disciplinah na odličnem četrtem mestu. Žal pa je bila v zadnji disciplini, v teku na 300 m, diskvalificirana. Enaka usoda je doletela še nekaj tekmovalk, ki so tekle na četrti progi. Fanta, Žan Vrhovnik in David Hribar, sta bila ekipno osma med 21 ekipami, dekleta pa trinajsta med 31 ekipami. Vseekipno so bili najmlajši AS-i odlični sedmi.

21. maja je bilo Domžalah Finale prvenstva SŠ Slovenije v atletiki. Na tem tekmovanju nastopajo skupaj starejši in mlajši mladinci. Imeli smo dva finalista, ki nas tudi tokrat nastopila odlično. Tea Podbevšek je skočila v skoku v daljino 558 cm. Anže Farkaš pa je odtekel 400 m z rezultatom 52,87 sek.

25. maja smo se udeležili tradicionalnega mitinga 30° Meeting Giovanile “ALPE-ADRIA”. Nastopali so pionirji iz Slovenije, Italije Hrvaške in Avstrije. Najuspešnejša naša pionirja sta bila Juš Smole v skoku v višino s 185 preskočenimi cm in Žan Vrhovnik s 414 cm v skoku v daljino. Oba sta bila najboljša v svoji kategoriji.

5. junija je bilo v Kopru Finale prvenstva OŠ Slovenije v atletiki. Atletsko društvo AS je imelo tri finaliste. Med mlajšimi pionirji sta nastopila Maks in Tilen Ulčar v skoku v daljino. Maks je s skokom dolgim 509 cm zasedel peto mesto, Tilen, katerega skok je bil le cm krajši, pa šesto. V konkurenci starejših pionirjev je suvereno zmagal naš skakalec v višino Juš Smole s preskočenimi 185 cm.

7. junija je šestnajst mladih atletov in atletinj Atletskega društva AS nastopilo na 20. atletskem mednarodnem mitingu – memorial Vučko v Kranju. Vsi mladi tekmovalci so postavili svoje najboljše rezultate. Večina naših tekmovalcev in tekmovalk je v letošnjem letu prestopila v višjo kategorijo in tekmovala z leto starejšimi. Navkljub zelo dobrim rezultatom sta medalji osvojila Tilen Ulčar, v konkurenci pionirjev U14, bron v teku na 300 m z rezultatom 42,89 sek., med mlajšimi mladinkami pa je Tea Podbevšek z rezultatom skoka v daljino – 471 cm, osvojila zlato.

Iskrene čestitke vsem mladim AS-ovcem.

Avtor: AZ; Foto: AZ
Tagi