Nova visoka zmaga kadetinj ŽNK Radomlje

Ob reprezentančnem premoru v Slovenski ženski nogometni ligi, ženska A reprezentanca je namreč gostovala v Nemčiji, so imele tokrat glavno besedo dekleta ekip do 17 let. Radomljanke so tokrat doma gostile ekipo Brežice 1919 in vknjižile še tretjo zmago. Ob izdatni zmagi 16-0 sta bili najbolj razpoloženi Ana Milović in Sara Adam, ki sta nasprotnicam zabili vsaka po šest zadetkov.

Mlade Radomljanke so povedle že v četrti minuti, potem ko je podajo Ane Milović unovčila Sara Adam in iz bližine zadela. Do naslednjega zadetka so gledalci čakali šestnajst minut, potem ko se je Ana Milović odločila za strel s 25 metrov, žoga pa je vratarki spolzela med nogami v gol. Nedolgo za tem je še enkrat zadela Sara Adam, tokrat z glavo, po podaji Ane Milović. Slednja je nato zadela tudi iz enajstmetrovke po igranju z roko Ester Urek znotraj lastnega kazenskega prostora. Radomljanke so do konca prvega polčasa zadele še dvakrat; najprej je v polno zadela Eva Vodušek, nato pa je svoj tretji gol na tekmi, ki je bil tudi najlepši na tekmi, dosegla še Sara Adam.

Na začetku drugega dela igre je trener Gregor Mohar namesto Blažke Mencinger v igro poslal Saro Gradišek, igralke v rumenem pa so takoj zagospodarile na igrišču. V razmaku nekaj minut sta zadeli Ana Milović in Sara Gradišek, nato pa je Sara Adam dosegla tri zaporedne gole v razmaku od 54. do 60. minute. Svoj drugi zadetek na tekmi je že v naslednji minuti dosegla Sara Gradišek, nato pa je Ana Milović trikrat merila v polno med 65. in 73. minuto. Končni rezultat je nato nekaj trenutkov pred koncem srečanja postavila Kaja Pečovnik.

V naslednjem krogu bo ekipa DU17 ŽNK Radomlje gostovala na Ptuju, pri tamkajšnji ekipi ŽNK Bar Ranca Ptuj.

Tretji krog Lige deklet do 17 let, Športni park Radomlje
ŽNK Radomlje – Brežice 1919 16-0 (6-0)

Gledalcev: 50
Strelke: Adam 4., 28., 39., 54., 57., 60., Milović 20., 31.(11m), 45., 65., 67., 73., Vodušek 35., Gradišek 49., 61., Pečovnik 80.

ŽNK Radomlje: Božič (K), Bizilj (Belavič 51.), Urankar (Čibej 51.), Pečovnik, Klopčič, Vodušek, Ručman, Černivšek (Kovač 65.), Mencinger (Gradišek 41.), Adam, Milović. Na klopi: Kličić. Trener: Gregor Mohar.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore
Komentarji uporabnikov
Tagi