Nordijska hoja v Parku Martina Krpana

V Parku Martina Krpana skozi leto poteka kar nekaj brezplačnih aktivnosti, ki so primerne za vse generacije. Od pomladi do jeseni tu poteka Rekreacija za vse, v poletnih mesecih se lahko udeležite Qi gonga, sedaj pa se aktivnostim pridružuje še nordijska hoja, ki bo v parku potekala vse do konca maja.

Vodeno vadbo organizira lokalno športno društvo TVD PARTIZAN DOMŽALE. Primož, ki že vrsto let vodi tečaje nordijske hoje, vas bo v Parku Martina Krpana pričakoval praviloma vsak četrtek ob 18.00 uri.

Kaj je nordijska hoja?

Nordijska hoja je športna aktivnost, ki jo lahko izvajamo na prostem skozi celo leto in je priporočljiva za vse ljudi ne glede na njihovo fizično pripravljenost. Gre za varno športno aktivnost, ki poleg nog krepi tudi trebušne in hrbtne mišice, predvsem pa mišice rok in ramenskega obroča. Pri enaki razdalji prehojene poti je zaradi aktivnosti večjega števila mišic energijska poraba pri nordijski hoji veliko večja. Zaradi aktivne uporabe palic je zmanjšana obremenitev hrbtenice, kolkov, sklepov kolen in gležnjev, hkrati se povečuje gibljivost omenjenih sklepov in hrbtenice, ter izboljša koordinacija in ravnotežje pri hoji.

Oprema in tehnika

Za pravo nordijsko hojo pomembno, da se pohodniki spoznajo z osnovnimi napotki, saj potrebujete pravilno izbrane palice in nekaj pomembnih napotkov glede tehnike pravilne hoje in aktivne uporabe palic pri hoji.

Vabimo vse, ki se radi ukvarjate z nordijsko hojo, da se priključite tedenskim pohodom.

Avtor: Zavod za šport Domžale; Foto: Zavod za šport Domžale

Tagi