Nogometašu U14 NK Domžale med najboljšimi osmimi v Evropi

Nogometaši selekcije do 14 let Nogometnega kluba Domžale so se uvrstili v četrtfinale evropskega finala Nike Premier pokala v Berlinu. V skupinskem delu tega tekmovanja so proti Sparti iz Prage, Dinamu iz Moskve in švicarskemu Zürichu dosegli vse tri izide in osvojili drugo mesto. Štiri osvojene točke so bile dovolj za napredovanje med najboljših osem ekip v Evropi. V četrtfinalu rumene čaka boj z domačini.

"Na prvenstvo smo se odpravili brez kakršnihkoli pričakovanj. Vsako tekmo smo igrali neobremenjeno. Uvodna tekma se nam ni izšla po načrtih, na preostalih dveh tekmah pa smo popravili napake in z veliko mero borbenosti zasluženo osvojili dovolj točk za napredovanje," je z dosedanjim potekom turnirja zadovoljen trener Tomi Bronič.

Domžalčani se bodo v četrtfinalu pomerili z najboljšo ekipo iz skupine A, v kateri so nastopili Hapoel Rishon Lezion (Izrael), Brommapojkarna (Švedska), Vasas Kubala Academy (Madžarska) in Hertha Berlin (Nemčija). Slednja je slavila na vseh treh tekmah in z gol razliko 13:3 zanesljivo osvojila prvo mesto. Obračun med Domžalami in gostiteljem turnirja bo ob 16:00: "Dobili smo težkega nasprotnika, saj na podlagi predstav v skupinskem delu Berlinčani veljajo za glavnega favorita za končno prvo mesto. Čaka nas še ena težka tekma, na kateri bo potrebno pokazati vse svoje znanje, če želimo napredovati," je o zahtevnem obračunu spregovoril domžalski strateg.

Pari četrtfinala:

ob 16:00 Hertha Berlin – DOMŽALE
ob 16:00 Sparta Praga – Hapoel Rishon Lezion

ob 17:00 Red Bull Salzburg – Dinamo Zagreb

Avtor: NK Domžale; Foto: NK Domžale
Tagi