Nogometašice Radomelj začele ligo z zmago

Nogometašice Radomelj so na derbiju prvega kroga prve ženske nogometne lige v napetem srečanju premagale Rudar Škale z 1:0. Odločilni zadetek pred 200 gledalci je v 93. minuti dosegla Nina Predanič.

Lani je Rudar v jesenskem delu v Radomljah slavil kar z 1:8 in naša dekleta so bila odločena, da se to na uvodu v letošnjo sezono ne bo ponovilo. Že v prvem polčasu se je videlo, da so bile igralke obeh ekip zelo nervozne. Predaničeva, ki je imela velike težave s poškodbami in v lanski sezoni ni odigrala niti ene tekme, je imela najlepšo priložnost v prvem polčasu, ko je s prostega strela z velike oddaljenosti stresla prečko.

V drugem delu so imele gostje minimalno terensko premoč, a niso uspele resneje ogroziti zanesljive vratarke Sonje Čevnik. Glavni sodnik Janko Bukovec na začetku drugega dela ni pokazal na belo točko, ko so igralke Rudarja igrale z roko v kazenskem prostoru, v isti akciji pa je le odmahnil z roko ob prekršku nad kapetanko Manco Jereb. V 76. minuti je v domačem kazenskem prostoru z roko igrala tudi Pija Smukovič, a tudi tega delivec pravice ni označil za najstrožjo kazen. V sodnikovem podaljšku je Barbara Kralj s prostega strela podala pred vrata, Predaničeva pa je v slogu najboljših napadalk uspela spraviti žogo za hrbet iztekle vratarke Tene Horvat. Po izvajanju sredine je sodnik takoj odpiskal konec tekme v sončnem vremenu in veliko veselje Radomljank pred 200 gledalci se je lahko začelo.

"V tekmi dveh enakovrednih ekip je bilo malo priložnosti in precej nervoze. Omeniti velja prečnik, ki ga je stresla Nina Predanič ter dve sumljivi situaciji v kazenskem prostoru. Ključni trenutek se je zgodil ob koncu tekme. Po prekršku in globinski podaji Barbare Kralj se je pred gostujočim golom najboljše znašla prav Nina Predanič, ki je prisebno poslala žogo za hrbet iztekle vratarke," je pojasnil trener Mandić, ki je misli že usmeril k nedelji, ko je na sporedu gostovanje v Ajdovščini. Novinke v prvi ligi so dobile pravo lekcijo v Velesovem, Vanja Šiljak je z enajstimi zadetki zrežirala zmago gostiteljic kar s 21:0.

Oglejte si fotogalerijo s srečanja (avtor: Rok Zore)

Avtor: A.G.; Foto: Rok Zore
Tagi