Nogometaši NK Roltek Dob ne skrbijo le za uživanje v nogometu, zmage in odlično kondicijo, tudi ekologija je ena izmed njihovih prioritet!

“Ravnajte dobro z Zemljo: ni vam bila dana od vaših staršev, temveč vam je bila dana na posojo od vaših otrok. Zemlje ne podedujemo od naših prednikov, sposodimo si jo od naših otrok.” (indijanski pregovor)

Nogometaši NK Roltek Dob selekcij U8, U9 in U10 (ostale so bile “zadržane”), njihovi starši in trenerji že omenjenih selekcij, Aleš Breznik (U8), Rado Rihtar (U9) in Žan Cerar (U15), so v četrtek, 11. aprila, kljub malce “kislemu” vremenu”, uspešno sodelovali v prostovoljski okoljski čistilni akciji “Očistimo Domžale 2019”, ki je v glavnini sicer že potekala 6. aprila, a se je naši nogometaši žal zaradi natrpanega tekmovalnega urnika med vikendi niso mogli udeležiti.

V soboto, 6. aprila, so se jo sicer udeležili nekateri posamezni člani našega NK Roltek Dob, v četrtek, 11. aprila pa še preostali, ki so se lotili še tistih predelov našega domačega kraja, katere so “izpustili” minuli vikend. Tako je na vrsto prišel Športni park Dob pri Domžalah in njegova okolica, naši mali in veliki junaki pa so se lotili tudi področja ob magistralni cesti ter sprehajalnih poti okoli bajerja “Floride”.

S ponosom lahko zapišemo, da so naši nogometaši, njihovi starši in naši trenerji ter seveda naš glavni “pitchman” Branko Cerar (beri skrbnik našega športnega parka in vodja tehničnega sektorja) z največjim veseljem sodelovali pri tem prostovoljskem projektu, hkrati pa se NK Roltek Dob zahvaljuje Krajevni skupnosti Dob in predsednici Mariji Ravnikar ter Občini Domžale za odlično soorganizacijo tega, za nas izredno pomembnega projekta s področja varovanja okolja.

Bravo fantje za odlično izpeljano čistilno akcijo!

Za konec tega prispevka pa še ena modra misel severnoameriških staroselcev (“Indijancev”):

“Šele takrat, ko bo posekano zadnje drevo,
šele takrat, ko bo zastrupljena zadnja reka,
šele takrat, ko bo ujeta zadnja riba,
šele potem boste ugotovili, da denarja ni moč jesti.”

(Prerokba Indijancev Cree)

Avtor: Gregor Horvatič, Press NK Roltek Dob

 

Tagi