Nogometaši Domžal postavili nov rekord

Luka Koper – Domžale 0:1

Nogometaši Domžal so z imenitnim začetkom sezone postavili nov rekord najmočnejše slovenske nogometne lige. Še nobeni ekipi v 24 letih samostojnosti deželice na sončni strani Alp ni uspelo na uvodnih šestih tekmah sezone ohraniti mreže nedotaknjene. Dvakratni državni prvaki so z minimalno zmago na koprski Bonifiki vse skupaj nadgradili še s stoodstotnim izkupičkom. Blizu absolutnemu rekordu je tudi vratar Nejc Vidmar, ki že 630 minut ni pobral žoge iz svoje mreže.

Domžalčani so imeli proti Kopru večino tekme vse niti igre v svojih rokah. Domačini so le redko prišli do zaključnih strelov, a so si kljub temu pripravili najlepšo priložnost v prvem polčasu. V 16. minuti je po strelu Ivice Guberca Nejc Vidmar žogo odbil do Jake Štromajerja, ki je iz ugodnega položaja zadel prečko. Na drugi strani je bila igra gostov veliko bolj povezana in kombinatorna, manjkala je le konkretnost v zaključkih napadov. To se je spremenilo v drugem polčasu, ko je bilo vodilno moštvo lige iz minute v minuto bolj nevarno. V napadalnih akcijah je prednjačil Saša Aleksander Živec, ki je v 60. minuti samostojni prodor zaključil z edinim golom na tekmi.

V nadaljevanju so Domžalčani, kljub nekaterim nevarnim strelom domačih, zadržali minimalno vodstvo in ekipa Luke Elsnerja je osvojila še šesti paket treh točk v letošnji sezoni: ''Najprej moram poudariti, da to ni moja ekipa, ampak ekipa, ki ji strokovno vodstvo pomaga doseči karseda dobre rezultate. Igralci so tisti, ki delajo zelo dobro in trenerji smo lahko le ponosni na njihove dosežke. V strokovnem vodstvu izkazujemo veliko spoštovanje do njihovega dela. Zelo prijetno je gledati, kako si želijo na vsakem treningu in tekmi napredovati. Držijo se skupnega cilja in so zelo povezani med seboj. Pogled s strani je zelo prijeten in upam, da se bodo postavljenih principov držali tudi vnaprej,'' je po novi odlični predstavi skromno dejal trener Luka Elsner, ki je v svoji igralski karieri že užival v podobnih trenutkih.

V dveh šampionskih sezonah so namreč Domžalčani postavili vrsto težko dosegljivih rekordov, na vrata katerih trenutna zasedba počasi že trka. Medtem ko bo število tekem brez poraza še dolgo nedosegljivo za vse klube v najmočnejši slovenski ligi, – Domžalčani so bili pod vodstvom Slaviše Stojanovića brez poraza kar 32 tekem – je vse bližje mejnik, ki označuje število minut brez doseženega gola. Vratar Mure Boško Bošković je v sezoni 1993/1994 kar 692 minut obdržal svojo mrežo nedotaknjeno. Nejcu Vidmarju do tega dosežka manjka le še 62 minut. Iz klubskega vidika pa bi Domžalčani z morebitnim sobotnim uspehom proti Mariboru izenačili najdaljši niz zmag, povišali pa bi tudi rekord po števili zbranih točk po uvodnih sedmih kolih sezone: ''Všeč mi je, da je na voljo še nekaj mejnikov, ki predstavljajo nove izzive. Nismo skupina, ki bi se zadovoljila z opravljenim delom in počivala na lovorikah. Moja miselnost gre v smer, da v obdobju, ko ti gre dobro, delaš še več. Predvsem zato, ker je to veliko lažje, saj je vzdušje zelo dobro in delovna vnema na vrhuncu. S takó visoko motivacijo je možno narediti veliko dobrega in na ta način tudi delujemo. Nihče se niti v enem trenutku ni zadovoljil s tem, kar smo pokazali do sedaj,'' odločno pravi domžalski trener. V prvi slovenski nogometni ligi ima sicer najdaljši niz zmag nekdanja Olimpija, ki je v prvi sezoni nanizala kar 12 tekem brez izgubljene točke. Za najboljši začetek posamezne sezone pa je poskrbel Maribor, ki je v tekmovalnem letu 1999/2000 nanizal kar devet zaporednih zmag.

Prav aktualni prvak bo naslednji nasprotnik Domžalčanov v državnem prvenstvu. V soboto ob 20:05 se v Športnem parku Domžale obeta pravi spektakel, saj se bosta pomerila najboljše moštvo Slovenije v zadnjih štirih sezonah in trenutno vodilna ekipa lige: ''Upam, da to ne bo edini spektakel v pravem pomenu besede v letošnji sezoni. Fantje si zaslužijo množičen obisk in glasno podporo s tribun. Pri tem ne mislim le v dobrih časih, ampak tudi takrat, ko nam bo šlo slabo. Zagotovo bo prišlo tudi takšno obdobje, čeprav sem prepričan, da smo sposobni nadaljevati s pozitivnimi rezultati. Zagotovo nam je lažje, če čutimo močno podporo okolice in, če si fantje v tem trenutku niso zaslužili številčnejše podpore, potem ne vem, kdaj bi si jo. V vsakem primeru pa bomo dali v soboto svoj maksimum,'' je poudaril Elsner, ki kljub šestim točkam prednosti na prvenstveni lestvici ostaja skromen: ''Na tekmo z Mariborom se bomo pripravili tako kot na vse druge, strokovno in stoodstotno. Pozabili bomo na serijo, ki je za nami. Ne bomo gledali na lestvico, ampak na nov izziv, ki je pred nami. Proti vrhunski ekipi želimo pokazati, česa smo sposobni in če smo se zmožni kosati z nasprotnikom na tej ravni. Cilji so bili postavljeni pred sezono in po tej seriji niti v enem trenutku ne razmišljamo o spremembi le-teh. Tega si ne bomo dovolili, saj se dobro zavedamo dejavnikov, ki so nas pripeljali do sedanjih rezultatov. Teh se strogo držimo in v ekipi imamo inteligentne fante, ki to razumejo. Prevzeli so želeno miselnost, ki jo na treningih in tekmah vseskozi prikazujejo.''

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2014/2015, 6. KOLO
nedelja, 24.08.2014 ob 18:00
ŠRC Bonifika Koper, 600 gledalcev

Več: Luka Koper – Domžale 0:1 

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpotič; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)
Tagi