Nogometaši Domžal izpolnili cilj in prišli do ugodnega izhodišča

UEL, 1. krog kvalifikacij: Balzan - Domžale 3:4

Nogometaši Domžal so uspešno vstopili v novo evropsko sezono, saj se z Malte vračajo z zmago. Tekma 1. kroga kvalifikacij za UEL, kjer smo videli kar sedem zadetkov, je postregla s pravo dramo, a na koncu tudi s povsem zasluženo zmago Domžal. Rumeni bojevniki so namreč v zahtevnih okoliščinah slavili po preobratu in si pred povratnim srečanjem zagotovili ugodno izhodišče. Debi v rumeni družini so zabeležili Grega Sorčan, Josip Ćorluka in Mattias Käit, na evropski sceni pa sta prvič nastopila še obetavna domžalska mladca Dario Kolobarić in Žiga Repas.

Komentar tekme, na kateri so se med strelce gostov podpisali kar štirje različni nogometaši – Senijad Ibričić, Slobodan Vuk, Gregor Sikošek in Matej Podlogar – je podal glavni trener Simon Rožman: “Vedeli smo, kaj nas čaka na tem zelo težkem gostovanju. Na Malti so se v preteklosti že opekle številne kakovostne evropske ekipe, tako da to nedvomno potrjuje, da se za napredovanje borimo z zelo kakovostno ekipo. Sopara na začetku srečanja je bila zares nekaj posebnega in mislim, da sem prvič v življenju doživel takšen vročinski šok. Ni bilo lahko, ekstremna vročina in umetna trava, na kateri je bila žoga zelo počasna, sta naredili svoje. Zagotovo je to vplivalo na našo predstavo, ki ni bila idealna, je pa bila zadovoljiva do te mere, da smo na koncu prišli do pozitivnega rezultata. Čestitke fantom, ki so na zahtevni površini z umetno travo dali vse od sebe, ima pa naša predstava še veliko rezerv. Sedaj se je potrebno varno vrniti domov in pred nadaljevanjem narediti dobro analizo ter se nato čim bolje pripraviti na povratno tekmo,” je uvodoma dejal domžalski strateg.

Moštvo Balzana se je po začetnem zaostanku dobro znašlo in v kratkem obdobju poskrbelo za prvi preobrat na tekmi: “Vedeli smo, da so ekipa, ki igra v intervalih, vendar sprva na hitre protinapade z dolgimi žogami nismo našli odgovora. Ko se je igra umirila, smo prevzeli vajeti in srečanje obrnili povsem v svojo korist. Pripravili smo si številne obetavne priložnosti in na srečo dosegli dovolj zadetkov, da smo z Malte prinesli ugoden rezultat. Na tekmeca se je bilo zelo težko pripraviti, saj so imeli v ekipi veliko sprememb. Zagotovo pričakujem na povratnem srečanju predstavo na precej višjem energijskem nivoju, saj sta tukaj bila sopara in vročina neznosna. Ob enem sem zelo vesel, da so fantje uspeli zdržati hud napor, ki ga v karieri najverjetneje še niso doživeli. Najpomembneje je, da smo izpolnili naš cilj in da se z Malte vračamo z zmago.”

Naslednji izziv Domžalčane čaka že v nedeljo, ko bo na sporedu uvodno dejanje tudi na domači prvoligaški sceni: “Misli preusmerjamo na državno prvenstvo. Po takšnem vročem gostovanju bo potrebno moštvo dobro regenerirati in verjamem, da bodo stvari ob prihodu v Slovenijo lažje stekle. Cilj je seveda zmaga in pozitiven začetek novega tekmovalnega obdobja v slovenski prvi ligi.”

Besedilo: N.B. / NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič / NK Domžale

Tagi