Nogometašem Domžal uspel super zaključek jeseni

Nogometaši Domžal so na najboljši možni način končali jesenski del sezone. Na gostovanju v Kidričevem so potrdili sloves najmanj zaželenega gosta v slovenski ligi. Proti Aluminiju so dosegli že svojo osmo gostujočo zmago, prvič v letošnji sezoni pa so dosegli več kot dva gola na eni tekmi. Za domačim vratarjem Kristianom Lipovacem so končale kar štiri žoge. Končni rezultat tekm je bil 1:4 v korist Domžalčanov.

Potem, ko dvakratni državni prvaki, kljub nekaterim izrazitim priložnostim, v prvem polčasu niso našli poti do nasprotnikove mreže, je strelski pohod v 50. minuti začel Mato Šimunović, ki je zadel po lepi akciji s Slobodanom Vukom. Le tri minute pozneje je vodstvo varovancev Stevana Mojsilovića podvojil Žiga Kous, ki je dosegel svoj prvi gol v najmočnejši slovenski ligi. Po dveh golih igralcev Aluminija, Jurica Jeleč je zadel domžalsko, Adnan Bešić pa mrežo svojega vratarja, je končni izid 4:1 v 83. minuti postavil Gaber Dobrovoljc. Tudi 19-letni domžalski branilec je zabil svoj prvi gol v najmočnejši slovenski ligi.

Enajsti paket treh točk je Domžalčane na lestvici popeljal na tretje mesto, saj je Luka Koper na Bonifiki le remizirala s kranjskim Triglavom.

Strelci: 0:1 Šimunović 50', 0:2 Kous 53', 1:2 Jeleč 66', 1:3 Bešić 79'/ag., 1:4 Dobrovoljc 83'

Več o tekmi si lahko preberete na www.nk-domzale.si

Avtor: Grega Krmavnar; Foto:Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić
Tagi