Nogometašem Domžal pred svojimi navijači nikakor ne steče

Nogometašem Domžal pred svojimi navijači nikakor ne steče. Tekma 20. kola Prve lige NZS med Domžalami in Celjem je gledalcem ponudila vse; gole, priložnosti, tresel se je okvir vrat na obeh straneh, ogromno dvobojev in borbenosti ter razburljiv razplet, ki pa je na koncu prinesel novo zmago gostov.

Celjani so kljub uvodni ofenzivi Domžalčanov povedli v 19. minuti, ko je bil uspešen Gregor Bajde. Dvakratni državni prvaki so se v igro vrnili z golom Uroša Koruna na začetku drugega polčasa. V nadaljevanju smo spremljali odprt boj za zmago, odločilni trenutek pa je prišel v 87. minuti, ko je v polno zadel rezervist Celja Lufti Bilali. To je bil osmi poraz Domžalčanov v letošnji sezoni, že šesti na domačih tleh.

Tekmo je zaznamovala tudi dobrodelnost. Nogometni klub Domžale in Anina zvezdica zbirata hrano z daljšim rokom uporabe za socialno ogrožene družine. Vsak obiskovalec, ki je na blagajno stadiona prinesel najmanj dva primerna izdelka, si je lahko brezplačno ogledal tekmo. Akciji se je pridružil tudi Nogometni klub Celje, tako da so igralci obeh ekip tik pred tekmo darovali hrano z daljšim rokom uporabe v nakupovalni voziček Anine zvezdice.

Med odmorom je priznana slovenska pevka Brigita Šuler prvič v živo zapela svojo skladbo 'Podaj mu svojo dlan,' ki je posvečena poslanstvu Anine zvezdice.

Končni rezultat tekme: Domžale – Celje 1 : 2

Strelci: 0:1 Bajde 19', 1:1 Korun 50', 1:2 Bilali 87'

Več o sami tekmi si lahko preberete na www.nk-domzale.si

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić
Tagi