ŽNK Radomlje se je pridružil Rok Šrimpf

Konec tedna z državnim prvenstvom pričenja tudi selekcija ŽNK Radomlje DU15, ki se ji je v letošnjem poletju pridružil novi obraz. Trenerki Karmen Ulbin pri delu pomaga Rok Šrimpf, ki ob tem skrbi tudi za razvoj mlajših vratark kluba.

Liga za dekleta do 15 let je letos razdeljena na vzhodno in zahodno skupino, Radomljanke pa se bodo za točke merile z vrstnicami Gažona, Kopra Obale, Krima, Cerkelj, Olimpije in ajdovskega Primorja. Prav hčere burje bodo v soboto, ob 17. uri, v Vipavski dolini prve nasprotnice rumene čete, ki se ji je to poletje pridružil Rok Šrimpf.

»V začetku meseca julija me je poklicala Karmen in me povabila k sodelovanju. ŽNK Radomlje na slovenski nogometni sceni spremljam že nekaj časa in vedel sem, da gre za zelo urejen klub, ki kakovostno dela z mladimi igralkami. Za prestop pa sem se odločil zato, ker sem si po štirih sezonah v Šmarju zaželel novega izziva, prav tako pa vidim, da lahko kot trener v tem klubu naredim še velik napredek v svojem znanju ter pridobim veliko potrebnih izkušenj. NK Šmarje pri Jelšah se ob tej priložnosti zahvaljujem za vse in jim želim veliko sreče v prihodnjih sezonah,« je uvodoma dejal Rok.

Sedemindvajsetletni profesor športne vzgoje prihaja iz Šmarja pri Jelšah, trenutno pa živi v Celju. Žoga ga z drugimi športi spremlja že od malih nog: »S športom se ukvarjam že vse svoje življenje. Nogomet sem začel trenirati pri šestih letih v NK Šmarje pri Jelšah, kjer sem bil del vseh mladinskih selekcij in kasneje tudi članske selekcije, ki je takrat uspešno nastopala v 3. SNL vzhod. Po končani srednji šoli sem prenehal z aktivnim igranjem nogometa in se posvetil študiju na Fakulteti za šport v Ljubljani, kjer sem tudi magistriral s smeri Športna vzgoja. Med študijem sem se preizkusil kot trener v več različnih športih, kot so tenis, smučanje in plavanje. Največ časa sem zdržal v smučanju, kjer sem trenutno še vedno trener pri eni od ekip Alpske šole z Rogle. Po nekaj letih nogometnega premora je prišel klic iz domačega kluba, če se želim pridružiti trenerski ekipi. Najprej sem prevzel delo s selekcijo U7, kakšno leto kasneje pa tudi delo z vratarji v vseh selekcijah kluba, kasneje pa sem zasedel tudi mesti vodje nogometne šole in športnega direktorja.«

Prihod med rumenosrčne predstavlja nov izziv. Kot že zapisano, bo Rok pomočnik trenerke Karmen Ulbin v selekciji do 15 let, prevzel pa je tudi delo z mlajšimi vratarkami. »Kot sem že omenil, sem bil v NK Šmarje pri Jelšah vodja nogometne šole in športni direktor kluba, vendar v prihodnje zaradi prihoda v Radomlje ne bom mogel opravljati vseh funkcij. Ker se želim povsem posvetiti priložnosti v Radomljah, sem se odločil, da odstopim z mest vodje nogometne šole in športnega direktorja. Kasneje sem se po pogovoru s predsednikom kluba Alešem Ratejem odločil, da bom v klubu še vedno ostal kot trener vratarjev in pomagal po svojih zmožnostih,« še pravi Rok, ki kot učitelj športne vzgoje dela na celjski Osnovni šoli Hudinja.

Pedagoške izkušnje mu tako niso tuje, kaj pa pričakuje od varovank v Ženskem nogometnem klubu Radomlje? »Od deklet pričakujem resno in zavzeto delo, moj osebni cilj pa je, da jih poskušam naučiti čim več ter jim s svojimi izkušnjami in znanjem pomagam pri njihovem razvoju za igranje nogometa na najvišjem možnem nivoju,« odgovarja novinec v Športnem parku Radomlje, ki priznava, da mu ne primanjkuje motivacije.

Tudi privajanje na novo sredino ni predstavljalo preglavic. »Dekleta so me sprejela zelo dobro, tako da nisem imel težav s privajanjem. Takoj sem se počutil sprejetega in moram reči, da res uživam v delu z njimi. Vidim, da so resne in imajo željo po napredku. To pa je ključnega pomena, da lahko skupaj napredujemo še na višji nivo,« je za konec sklenil Rok Šrimpf.

Selekcija ŽNK Radomlje DU15 brani naslov državnih prvakinj, ki so ga dekleta v minuli sezoni osvojila z zgolj enim porazom na 18 tekmah.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi