ŽNK Radomlje Medex za konec jesenskega dela prvenstva gostijo ŽNK Ljubljano

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo v zadnjem jesenskem krogu ŽNL Triglav Zdravje gostila ŽNK Ljubljano. Nedeljski dvoboj se bo pričel ob 19. uri.

Radomljanke se v obračun z Ljubljančankami podajajo po četrtkovem porazu z Olimpijo, ki je bil prvi na domači zelenici v letošnjem državnem prvenstvu. Zeleno-bele iz prestolnice so izkoristile nekaj napak v vrstah rumenih in četi Aljaža Gornika zadale tretji ligaški poraz sezone.

»Zaključek jesenskega dela sezone ni lahek, vendar smo trenirale dobro, zato smo pripravljene na takšen tempo. V tekmah z ekipami pri vrhu lestvice smo že dokazale, da smo lahko zahteven nasprotnik prav vsem,« pred zadnjo jesensko preizkušnjo pravi Špela Gerbec.

Trenutno najmlajša članica ŽNK Radomlje Medex je pred tedni že odigrala pokalni obračun z Ljubljano, zato je že spoznala, za kakšnega tekmeca gre: »V nedeljo nas čaka še zadnja tekma pred premorom. Nasprotnik je kakovosten, čaka nas še ena težka tekma, zato se bo morala vsaka igralka potruditi, da bo dala vse od sebe. Mislim, da bo pomembna predvsem odločnost v obrambi in pa umirjenost pri zaključkih napada.«

»V ekipi smo zadovoljni z našimi predstavami, na vseh tekmah smo držali določeno konsatanto in nobena tekma ni bila zares slaba. Kljub vsemu pa menim, da imamo še prostora za napredek tudi v rezultatskem smislu, saj vsako tekmo igramo na zmago,« jesenski del prvenstva ocenjuje 16-letna napadalka.

Kadetska reprezentantka je doslej zbrala šest nastopov v članski ekipi ŽNK Radomlje Medex, v statistiko je dodala tudi tri zadetke. »Po nekaj odigranih tekmah v članski konkurenci lahko povem, da gre za velik preskok iz kadetske lige, ki sem jo igrala prej. Tekme so težje, vendar v vsaki uživam in sem vesela vsake priložnosti, ki jo dobim,« še pravi Špela Gerbec.

Nedeljski obračun v Športnem parku Radomlje bo pospremila tudi kamera NZS, pod žarometi pa se bo pričel ob 19. uri.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi