ŽNK Radomlje Medex z zmago utrdile četrto mesto

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je drugo polovico rednega dela ŽNL Triglav Zdravje odprla z zmago. Zasedba Aljaža Gornika je z goloma Špele Gerbec premagala ŽNK Cerklje in s četrto zmago utrdila četrto mesto.

Radomljanke so dvoboj s Cerkljankami odigrale brez poškodovanih Ajde Zajc in Taie Doles, v končnici tekme pa je v ŽNL Triglav Zdravje debitirala Anamarija Močnik. S precej daljšo kilometrino v članskem nogometu se lahko pohvali Katarina Gadnik, kapetanka rumenosrčnih pa je v nedeljskem večeru odigrala 150. tekmo v članskem prvenstvu.

Prve so pod radomeljskimi žarometi zapretile Cerkljanjke, a strela Špele Perčič in Varje Špiler nista bila dovolj natančna. V deseti je bilo bolj vroče pred gostujočimi vrati. Cerkljanke so po prostem strelu Ule Omerzu skorajda zatresle lastno mrežo, po kotu pa je z glavo poskušala Katarina Gadnik, vendar je bila na pravem mestu Maja Zajc.

V 20. minuti je po levi strani potegnila Jona Javorič, Margit Kosirnik pa po podaji pred vrata ni uspela priti do strela. Maja Zajc je Cerklje reševala v 23. minuti, ko se je izkazala z dvema posredovanjema, najprej je odbila strel Jone Javorič, po odbiti žogi pa je s panterskim skokom veselje preprečila še Špeli Gerbec. Tri minute zatem je po preigravanju z roba kazenskega prostora streljala še Jona Javorič, ki pa je žogo poslala preko vrat Cerkelj.

Zadnjih 20 minut prvega polčasa ni ponudilo pravih priložnosti, so se pa privrženci Radomelj veselili v četrti minuti nadaljevanja dvoboja. Jona Javorič je prodrla po levi strani igrišča, nato pa podala pred vrata, ob oddaljenejši vratnici pa je žogo v mrežo pospravila Špela Gerbec.

Cerkljanke so po golu ostale brez pravega odgovora, v 66. minuti pa so še drugič udarile Radomljanke, po kotu Ule Omerzu se je ob bližnji vratnici odlično znašla Špela Gerbec in žogo z lobom spravila v mrežo nasprotnic. Pet minut po drugem zadetku je s prostim strelom s 30 metrov zapretila Ula Omerzu, a se Maja Zajc ni pustila presenetiti, na mestu pa je bila tudi v 78. minuti, ko je poskušala še Jona Javorič.

V 82. minuti velja omeniti strel Monike Kastelec, ki je po kotu merila mimo desne vratnice, dve minuti kasneje pa je bila znova nevarna Jona Javorič. Strel hitre Radomljanke je blokirala Simona Jelovšek, tri minute pred koncem tekme pa je Javoričeva s šestih metrov udarila mimo bližnje vratnice.

»Prava tekma, tudi nasprotnice so igrale dobro, tekma je bila napeta tako za gledalce kot trenerje. Bili smo odlični, igralke so bile zelo samozavestne, imele so pravi karakter in zmagovalno miselnost, taktično so odigrale brez napake. Hkrati sem zelo vesel, da so bile kljub agresivni igri nasprotnic zmožne odigrati zelo mirno in se držati našega koncepta. Prihajale so v priložnosti, dve so tudi izkoristile, kar je odlično in nocoj nimam niti ene pripombe. Kapo dol dekletom, zelo smo zadovoljni,« je po zmagi dejal Aljaž Gornik.

Naslednja preizkušnja sledi 2. novembra, ko bodo Radomljanke gostovale pri Muri.

ŽNK RADOMLJE MEDEX – ŽNK CERKLJE 2:0 (0:0)

Strelka: Špela Gerbec (49′, 66′).

ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot, Ula Omerzu (93′ Alicija Brinovec), Margit Kosirnik, Jona Javorič, Brina Omejec-Židan (91′ Anamarija Močnik), Monika Kastelec, Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Špela Gerbec (87′ Karmen Ulbin), Nika Bazjak, Lara Volavšek. Trener: Aljaž Gornik.
ŽNK Cerklje: Maja Zajc, Neža Čebašek (80′ Ema Demjanovič), Marcela Kos, Monika Globočnik (86′ Ajda Robas), Varja Špiler, Hana Feratović, Simona Jelovšek, Špela Perčič, Nevena Višić (60′ Nika Humar), Gloria Alič (86′ Sara Radikovič), Zala Šenk. Trener: Primož Štrajhar.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex; Video: NZS

Tagi